Sunnuntai 28.05.2023
Nimipäivät: Alma
Hämeenlinna
Selkeää
15°C
Tuuli: 7 m/s S
 

Kalenteritytöt on tunteisiin vetoava komedia

Hämeenlinnan teatterissa ensi-iltaan tuleva, tositarinaan perustuva Tim Firthin brittinäytelmä Kalenteritytöt on tuttu jo ympäri maailman. Ohjaaja Olka Horila kertoo, että tositapahtumiin perustuvasta tarinasta tuli oitis maailmanmenestys.

Kuvassa etualalla vasemmalta: Katariina Kuisma-Syrjä ja Johanna Reilin, takana vasemmalta: Ria Kataja, Leena Viitanen, Lotta Huitti ja Birgitta Putkonen. Kuvaaja: Tapio Aulu.

Kuvassa etualalla vasemmalta: Katariina Kuisma-Syrjä ja Johanna Reilin, takana vasemmalta: Ria Kataja, Leena Viitanen, Lotta Huitti ja Birgitta Putkonen. Kuvaaja: Tapio Aulu.

Se kertoi naisista, joista yhden aviomies kuoli syöpään. Naiset päättivät kerätä syöpäsairaalaan uuden sohvan poseeraamalla alastonkalenterissa. Kaikkia ajatus ei miellyttänyt, mutta toteutus johti lopulta siihen, että sairaalaan rakennettiin lisäsiipi.

? Kutsun tätä oikeastaan aikuisten saduksi. Se on niin tunteisiin vetoava komedia, luonnehtii Horila.

Hämeenlinnan näyttämölle on sovitettu Koivulan koulun vanhempainyhdistyksen jäseniä, jotka keksivät toteuttaa alastonkalenterin. Ryhmä keski-ikäisiä naisia on koolla eivätkä kaikki todellakaan mielly ajatukseen. Kalenteri kuitenkin toteutetaan vastahankaisuudesta huolimatta.

Näytelmän esitysoikeuksiin on lisätty, että yhden esityksen tuotto ohjataan syöpätutkimukseen. Niinpä myös Hämeenlinnan teatteri lahjoittaa 9.11. iltaesityksen tuoton Syöpäsäätiölle. Näytelmän perusteella tehtyä kalenteria myydään esitysten lomassa, joten jokainen voi tuoda oman lisänsä lahjoitukseen.

Hulvattomat keski-ikäiset naiset näyttämöllä omine tarinoineen ovat Lotta Huitti, Maiju-Riitta Huttunen, Ria Kataja, Katariina Kuisma-Syrjä, Liisa Peltonen, Birgitta Putkonen, Johanna Reilin ja Leena Viitanen. Miesrooleissa ovat Saska Pulkkinen, Lasse Sandberg ja Mikko Töyssy.

Kalenteritytöt on ensi-illassa 3.9.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.