Perjantai 29.09.2023
Nimipäivät: Mikko, Mika, Mikael, Mikaela, Miika

Tuuli:
 

Ikimuistoinen hanke loppusuoralla

Hämeenlinnan uusi ylpeys. Juuri täytetty Ahveniston olympia-allas kimalteli perjantaina komeassa auringonpaisteessa.

Hämeenlinnan uusi ylpeys. Juuri täytetty Ahveniston olympia-allas kimalteli perjantaina komeassa auringonpaisteessa.

IMG_6545

Maauimalan hyppytorneihin asennetaan parhaillaan suojalaseja.

Olympialaisten näyttämönä toimineen Ahveniston

Kunnostettu maauimala avataan kahden viikon kuluttua.

Kunnostettu maauimala avataan kahden viikon kuluttua.

Maauimalan kunnostusta johtaneen Risto Saaren äänestä kumpusi perjantaina helpotus, kun allas oli päivällä saatu täyteen.

? Hieno tilanne, kun uimala saadaan kuntoon. Hämeenlinna on kuitenkin Suomen toinen olympiakaupunki eikä taida olympialaisia toista kertaa Suomeen tulla, Linnan tilapalvelujen rakennuttajapäällikkö Saari totesi.

Ahveniston maauimala toimi Helsingin vuoden 1952 olympialaisissa nykyaikaisen viisiottelun kisapaikkana.  Uimala avautuu käyttäjille 26.7., kunhan altaan puhdistus- ja lämmityslaitteisto on koekäytetty ja vesi samalla lämmitetty. Muuten jäljellä on enää pieniä viimeistelyjä, kuten suojalasien asentamista hyppytorneihin.

? Vaikka kunnostushanke on summaltaan aika pieni verrattuna esimerkiksi uimahallien laajennuksiin ja peruskorjauksiin, niin on tämä erikoislaatuinen ja mieleenjäävä hanke. Itse olen ollut kaupungilla töissä noin 30 vuotta ja pariin kertaan kunnostus meinattiin jo aiemmin tehdä, sanoo rakennuttajapäällikkö Saari.

Hämeenlinnan kaupunki täyttää tänä vuonna 375 vuotta ja sen vuoksi uimalan sisäänpääsy on tänä kesänä ilmainen. Ahveniston maauimala on auettuaan avoinna joka päivä elokuun loppuun saakka.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.