Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Hjalmar Munsterhjelmin piirustuksista esitelmä torstaina

Hjalmar Munsterhjelm 1870-luvulla. Kuva: Museoviraston kuvakokoelma, Charles Riis.

Hämeenlinnan Taidemuseon Hjalmar Munsterhjelmin näyttelyssä on torstaina syyskuun 5. päivänä kello 18 esitelmä, jossa professori Ville Lukkarinen kertoo Hjalmar Munsterhjelmin piirustuksista.

Hjalmar Munsterhjelm (1840?1905) on suomalaisen maisemataiteen klassikko. Maalauksiaan varten Munsterhjelm teki lukuisia maisemaluonnoksia ja hän oli erinomainen piirtäjä.

? Hänen viivansa ovat äärimmäisen varmoja ja teosten varjot on toteutettu tarkoin harkiten, Ville Lukkarinen kertoo.

Varsinkin kesäisin Munsterhjelm oli luonnoslehtiöineen tuttu näky kotiseudullaan Tuuloksessa. Millaisia maisemia Munsterhjelmin lehtiöön piirtyi ja missä hän kesäkuukausien aikana liikkui? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan valotusta Ville Lukkarisen esitelmässä. Esitelmä sisältyy museon pääsymaksuun.

FT Ville Lukkarinen on taidehistorian professori Helsingin yliopistossa. Hän on tutkinut laajasti muun muassa kotimaista maalaus- ja piirustustaidetta ja julkaissut monia tutkimuksia maisemataiteesta. Lukkarisen artikkeli Hjalmar Munsterhjelmin piirustuksista julkaistiin kesäkuussa taiteilijaa käsittelevässä kirjassa.

Hämeenlinnan taidemuseon Hjalmar Munsterhjelmin näyttely kokoaa yhteen rakastetun taiteilijan tunnetumpia ja merkittävimpiä maalauksia. Näyttely on esillä 15.9. asti.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.