Maanantai 04.12.2023
Nimipäivät: Airi, Aira

Tuuli:
 

Helmikuun alun juhlapäivät hemmottelevat myös kahviloita

Laskiaispullat esillä. Tanja Kukko ja Mira Tuominen Palokunnankadun Café Kukosta kattavat vitriiniin suussasulavia herkkuja.

Helmikuun alun monet juhlapäivät tarjoavat herkkusuille mahdollisuuden palkita itseään erikoisleivonnaisilla. Kun Runebergin tortut on maisteltu, päästään viimeistään tällä viikolla laskiaispullien ja ystävänpäiväleivosten kimppuun. Kahviloille tämä pariviikkoinen tuo tervetulleen sesonkijakson.

? Juhlapäivien putki näkyy myös meillä vilkkaampana jaksona. Laskiaispullia on myyty ihan järkyttävät määrät, kertoo Café Kukon yrittäjä Teemu Kukko.

Palokunnankadun Café Kukossa on maanantaina aamupäivästä vilkasta. Kahvia kannetaan pöytiin ja ensimmäiset lounasannoksetkin alkavat tehdä kauppansa. Keittiön puolella kakkupohjille levitetään täytteitä, sillä kahvilassa tehdään kakut nyt paikan päällä.

? Henkilökunta innostui muutoksesta kovasti ja kakkuja meille ei enää tule ulkopuolelta, kertoo Teemu Kukko.

Uudistuminen on Kukossa jatkuvaa. Palokunnankadun Café Kukko lanseerasi vuosi sitten tammikuussa Hämeenlinnaan viikonloppubrunssit, jotka ovat sittemmin saaneet monia seuraajia. Kukossa brunssi katetaan seisovan pöydän mallilla sekä lauantaisin että sunnuntaisin.

? Brunssit ovat hyvä esimerkki siitä, että koko ajan pitää kehitellä uutta. Ne ovat olleet meille hyvä juttu sekä lauantain että sunnuntain osalta ja välillä kaikki eivät ole edes mahtuneet sisälle.

Brunssille on otettu myös pöytävarauksia heti aamusta ruokailemaan saapuville.

? Täällä on vietetty esimerkiksi sukulaissyntymäpäiviä, kertoo Teemu Kukko.

Brunssien onnistunut lanseeraus kertoo myös elämäntapojen muutoksesta; kaupunkilainen ei viikonloppuna välttämättä halua valmistaa aamiaistaan kotona vaan käy mieluummin valmiiseen pöytään.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.