Maanantai 29.05.2023
Nimipäivät: Oiva, Oliver, Olivia
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
11°C
Tuuli: 5 m/s WNW
 

Hämeenlinnassa tehtiin lastenkulttuurilupaus

Lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti jokaisella lapsella on oikeus kulttuurielämään ja taiteisiin. Tukeakseen lasten kulttuurisia oikeuksia, Hämeenlinnan kaupunginjohtajat Timo Kenakkala ja apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo sekä paikallisten kulttuurilaitosten johtajat allekirjoittivat yhdessä lastenkulttuurilupauksen perjantaina.

Lastenkulttuuri on vuoden 2020 alusta taatusti ihan lähellä jokaista hämeenlinnalaista lasta, sillä lukuvuoden jokaisena lauantaina Hämeenlinnassa on tarjolla laadukasta lastenkulttuuria; näyttelyitä, näytelmiä, työpajoja, konsertteja ja tapahtumia. Viikon kulttuuritärpit kootaan yhteiselle Lasten lauantai -listalle kaupungin verkkosivuille.

Hämeenlinnan yhteinen kulttuurikasvatussuunnitelma Kulttuuripolku tavoittaa jokaisen kunnallisen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen piiriin kuuluvan lapsen vähintään kerran vuodessa. Kulttuuripolku tarjoa kulttuurielämyksiä vierailujen, esitysten ja työpajojen muodossa ihan koko ikäluokalle.

Joka vuosi Hämeenlinnassa juhlistetaan lastenkulttuuria Hippalot -taidefestivaaleilla. Hippalot on Suomen vanhin monitaiteinen lastenfestivaali, jonka laaja ohjelmisto sisältää aina runsaasti myös pääsymaksutonta tarjontaa.

Yhtä aikaa kulttuurilupauksen julkistamisen kanssa avataan myös Kulttuurikasvatus alkaa ihan läheltä -kampanja, jonka avulla aikuisia kannustetaan tekemään kulttuurilupaus lapselle.

Kulttuurikasvatus tarvitsee mahdollistajia, sillä ilmainenkaan tarjonta ei tavoita lapsia ilman aikuisten apua. Omien vanhempien lisäksi lupauksia tekemään haastetaan tekemään myös esimerkiksi mummit ja kummit. Kampanjaa edistetään yhteistyössä paitsi kulttuurilaitosten myös järjestötoimijoiden kanssa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.