Torstai 30.11.2023
Nimipäivät: Antti, Antero, Atte

Tuuli:
 

GalleriaKONEessa sukelletaan tammikuussa pelien maailmaan

GalleriaKONEen vuoden 2018 ensimmäinen näyttely, Matias Lehdon Lubok Air Force (6.1. – 30.1.2018) sukeltaa pelien maailmaan. Matias Lehto on monipuolinen taiteilija, joka on maalaus- ja piirustusnäyttelyiden lisäksi julkaissut myös musiikkia. Tällä hetkellä hän opiskelee vaatetusalaa. Lehdon uusimmissa peliaiheisissa teoksissa yhdistyvät keskiaikainen maailmankuva ja nykyaikainen muotoilu.

Esittelyssä on uusi strateginen lautapeli Lubok Air Force. Näyttelyssä on pelattavia testiversioita sekä pelioriginaali. Lisäksi esillä on Queens and Kings ? piirustussarja, joka on taiteilijan kokeellinen tekniikkaharjoitus sekä tutkimusmatka pelikorttien maailmaan. Lehto on aina ollut hyvin kiinnostunut heraldiikasta ja hän jäljensi jo lapsena vaakunoita.

Lehto on syntynyt Vantaalla vuonna 1985 ja asuu sekä työskentelee Kirkkonummella. Hän opiskeli maalaustaidetta Vapaassa taidekoulussa vuosina 2002?2006. Yksityisnäyttely Heraldry and Chiropractic Galleria Aarnissa  2016 yhdisti vaakunaoppia ja kiropraktiikkaa.

Galleria Rantakasarmissa (2011) ja Taidekeskus Ahjossa (2013) Lehto esitteli abstrakteja, primitiivissävytteisiä öljymaalauksia. Hän on työskennellyt residensseissä Unkarissa, Itävallassa ja Venäjällä. Työn ohessa hän opiskelee vaatetusalaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.