Keskiviikko 24.07.2024
Nimipäivät: Tiina, Kirsti, Kirsi, Kiia, Krista

Tuuli:
 

Galleria KONEen 12. toimintavuoden avaa Riitta Kopra

Galleria KONEen ensimmäinen näyttely vuonna 2019 esittelee kuvanveistäjä Riitta Kopran teoksia. Koneen 12. toimintavuoden avaava näyttely Muistiinpanoja maailmasta on esillä 5.?29.1. Näyttelyssä on esillä vuosina 2017?2018 valmistuneita teoksia.

? Tässä näyttelyssä olen käyttänyt materiaaleinani muun muassa pronssia, terästä, kuparia, savea, marmoria, sammalta ja kangasta. Veistos on minulle ajattelun muoto, joka tavallaan elää omaa elämäänsä. Näissä teoksissa on kysymys jonkinlaisista olemuksista: on eläinten olemuksia, maiseman olemuksia, ehkä jokin tuntemattomuus “maalaskeutujan” muodossa. Teoksista voi myös löytää viitteitä tarinoihin tai tapahtumiin, ja eläimiin voi samaistua myös ihminen. Näitä töitä tehdessäni olen ajatellut myös avaruutta, Kopra kertoo.

Riitta Kopra (s. 1982 Hollolassa) asuu ja työskentelee Rengossa. Hän valmistui kaksi vuotta sitten Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi. Kopra toteutti Helsingin Kalasataman
ensimmäisen väliaikaisen teoksen: viiden metrin korkuisen mammutin, joka katseli merelle Sompasaaren kaakkoiskärjestä vuonna 2012. Vuonna 2014 hän perusti Kanta-Hämeen pienimmän gallerian, Galleria Kummituksen, hämäläiselle kylänraitille.

Kesällä 2018 hän ideoi ja toteutti Nurkan takana metsä -näyttelyn Rengon Kaloisiin, jossa kymmenen suomalaista ansioitunutta taiteilijaa toteuttivat teoksensa suojeltuun Hyystin metsään. Kopra on Suomen Kuvanveistäjäliiton sekä Ars-Häme ry:n jäsen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.