Lauantai 13.07.2024
Nimipäivät: Joel, Ilari, Lari

Tuuli:
 

Fibo: Hämeenlinna tullut rakkaaksi

Fibo toimii konserttijärjestäjänä Hämeenlinnassa lauantaina 18.3., jolloin solistina kuullaan koko Euroopassa harvinaista barokkiharppua. Konsertin tähtenä esiintyy itävaltalainen Margaret Köll. Kuva: Armin Linke

Suomalaisen Barokkiorkesterin, Fibon, toiminnanjohtaja Laura Kajander sanoo, että Hämeenlinna on tullut orkesterin jäsenille tutuksi, jopa rakkaaksi esiintymispaikaksi. Huolimatta Sibelius Celebrationin lopettamisesta Fibo suunnittelee jatkavansa esiintymisiä kaupungissa.

? Täällähän on upeita esiintymispaikkoja, kuten Raatihuone ja useat alueen kivikirkot. Meillä ei ole mitään syytä lopettaa tänne tuloa. Yhteiskumppanimme Musiikkia Linnassa ja Hämeenlinnan-Vanajan seurakunta helpottavat konserttien järjestämistä. Yhteistyötä on tehty myös Hämeenlinnan orkesterin kanssa, sanoo Kajander.

Kajanderin mielestä Fibo on kokoonpanoltaan Hämeenlinnan kokoinen. Orkesteriefekti on täällä ykköslaatua. Suomalainen Barokkiorkesteri on esiintynyt muutaman viime vuoden aikana seudulla 3-4 kertaa.

Tällä hetkellä ei vielä osata sanoa, kuinka paljon orkesteria tulevina vuosina nähdään. Tilaisuus kuulla Fibon soittoa on kuitenkin jo lauantaina 18.3., jolloin solistina kuullaan koko Euroopassa harvinaista barokkiharppua. Konsertin tähtenä esiintyy itävaltalainen Margaret Köll. Fibo on mukana myös Pitkäperjantain Matteus Passiossa. Myös lokakuulle on luvassa konsertti.

Muuta ei Kajander tulevaisuudesta paljasta, sillä yhteistyö ja sen kehittäminen on työn alla.

? Luovilla ratkaisuilla menemme eteenpäin. Hämeenlinna ei ole orkesterille liian kaukana, joten tänne on hyvä tulla. Ehkä Raatihuonekin konserttipaikkana pysyy kuvioissa.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.