Perjantai 08.12.2023
Nimipäivät: Kyllikki, Kylli

Tuuli:
 

Evon Luonto laajentaa Aulangolle

Luontomatkailuedellytysten vauvasta vaariin luvataan kohenevan Aulangolla.

Luontomatkailuedellytysten vauvasta vaariin luvataan kohenevan Aulangolla.

Metsähallitus ja paikallinen luontomatkailuyritys, Evon Luonto Oy, ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen toiminnan laajentumisesta Aulangon luonnonsuojelualueelle. Evon Luonnolle siirtyvät vuokrasopimukset historialliseen Aulangon Näkötornin kahvilaan sekä idylliseen Aulangon Joutsenlammen kioskiin.

Lisäksi vuokrasopimus on solmittu erillisestä, Aulangon Joutsenlammen tuntumassa sijaitsevan noin 120 neliön kiinteistön vuokrauksesta luontomatkailukäyttöön. Rakennus sijaitsee keskeisellä paikalla Aulangon luonnonsuojelualueen ytimessä ja näin ollen tarjoaa yhden lisämahdollisuuden Aulangon alueen vetovoimaisuuden kehittämiseen ja kävijämäärien kasvattamiseen.

Evon Luonto Oy on viimeisen kahden vuoden aikana operoinut Metsähallituksen omistamalla Hämeenlinnnan Evon retkeilyalueella  kolmea eri luontomatkailukohdetta, Ruuhijärveä, Syväjärveä sekä Niemisjärven virkistyskalastusaluetta ja Caravan-aluetta.

Toiminta Evolla on sujunut erittäin positiivisesti ja asiakasmäärät sekä yritys- että yksityisasiakkaiden keskuudessa ovat nousseet. Viimeisen kahden vuoden aikana Evon Luonto on palvellut noin 250 asiakasryhmää ja myynyt yli 6.000 henkilömajoitusvuorokautta.

? Olen todella innoissani siitä, että Metsähallituksen kanssa on päästy lisäsopimuksiin, jotka mahdollistavat entistäkin kattavamman luontopalvelutoiminnan Hämeenlinnan ympäristössä, valtakunnallisesti erittäin keskeisillä paikoilla, iloitsee Evon Luonnon yrittäjä Kaj Järvinen.

? Meillä on nyt käsissämme hieno paketti, josta löytyvät majoitus-, kokous-, virkistys- ja TYKY-palvelut yrityksille sekä perinteinen tilojen vuokraus ja luontomatkailupalvelut omatoimisille luontomatkailijoille, hän jatkaa.

Aulangon luonnonsuojelualueesta ja Evon Retkeilyalueesta vastaavan puistonjohtaja Erkki Virolaisen mukaan molemmilla alueilla on nyt yhä paremmat mahdollisuudet kehittyä ja palvella luontomatkailun ystäviä.

? Metsähallitus maalaa ja kunnostaa Joutsenlammen kahvilan sekä ehostaa näkötornin kahvilaa kevään aikana. On hienoa nähdä sopimuskumppaniemme menestyvän luontomatkailun saralla. Yrittäjällä on näiden uusien sopimusten myötä paremmat  edellytykset tarjota yhä monipuolisempia palveluita ja investoida yhdessä meidän kanssamme alueiden kehittymiseen.

Uusi sopimus istuu hienosti myös Hämeenlinnan kaupungin ja sen elinkeinoyhtiön, Linnan Kehityksen, suunnitelmiin Aulangon kehittämiseksi.

? Viime vuonna valmistuneen Aulanko Facelifting -selvityksen toimenpiteitä  on pantava toimeen tämän kevään  aikana jo tehtyjen toimenpiteiden lisäksi. Tähän saumaan uusien, innokkaiden yrittäjien tulo Aulangon kehittämiseen on erittäin tervetullutta. Hienoa, että Aulanko saa uutta verta kokeneelta luontomatkailuyrittäjältä, toteaa Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.