Perjantai 01.12.2023
Nimipäivät: Oskari

Tuuli:
 

Etelä-Suomen suurin kiinteistökohtainen aurinkovoimala Kauppakeskus Goodmanille

Goodman parantaa ympäristöystävällisyyttään. Kuva: Solnet Green Energy Oy.

Kauppakeskus Goodmanille Hämeenlinnaan rakennetaan kevään aikana yksi Suomen suurimmista aurinkovoimaloista. Voimalan toimittaa suomalainen Solnet Green Energy, joka on erikoistunut isojen aurinkovoimaloiden toimituksiin.

Goodmanin katolle asennetaan lähes 2000 paneelia; voimalan nimellisteho tulee olemaan 587 kWp. Älykästä voimalaa optimoidaan paneelitasolla, jonka etuina ovat suurempi sähkön tuotanto sekä pienet elinkaarikustannukset.

? Alusta alkaen Goodmanissa on kiinnitetty huomiota ympäristöasioihin. Vuosi sitten Goodman saavutti ensimmäisenä kauppakeskuksena Suomessa BREEAM In-Use -ympäristösertifikaatilla luokitustason Excellent sekä kiinteistön että ylläpidon osalta. Aurinkovoimala on jatkoa tälle kehitykselle ja nostaa Goodmanin ympäristöystävällisyyden uudelle tasolle. Meillä on jo sähköautojen latauspisteitä ja keväästä alkaen myös yksi Suomen suurimmista aurinkovoimaloista. Uskon sekä asiakkaidemme että kauppakeskuksessa toimivien yritysten ottavan aurinkopaneelit lämmöllä vastaan, kertoo kauppakeskusjohtaja Eeva Jauro tyytyväisenä.

? Solnet Green Energy on toimittanut Kevalle aurinkovoimaloita muihinkin kohteisiin, joten oli luontevaa jatkaa yhteistyötä heidän kanssa. Aurinkosähkö on meille loistava investointi, sillä saamme tasaista ja ennustettavaa tuottoa. Investointi on myös konkreettinen osoitus ympäristövastuullisesta toiminnastamme, jatkaa Kauppakeskus Goodmanin omistavan Kevan Petri Louhio.

? Goodmanin katto on useassa eri tasossa ja varjostavia tekijöitä on runsaasti. Paneelitasolla optimoitu voimala on ainoa vaihtoehto tällaisissa kohteissa. Julkisissa kohteissa myös turvallisuus on olennaista. Solnetin voimalan palo- ja sähköturvaominaisuudet ovat markkinoiden parhaat, sanoo Solnetin Antti Tilamaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.