Maanantai 27.03.2023
Nimipäivät: Sauli, Saul
Hämeenlinna
Lumikuuroja
-5°C
Tuuli: 7 m/s NE
 

ESITYS: Iskelmäbaarin vähennettävä melutasoaan sakon uhalla

Vaikka ravintolat ja yökerhot on valtakunnallisella mahtikäskyllä toistaiseksi suljettu, käsittelee Hämeenlinnan kaupunkirakennelautakunta tiistaina meluhaitan vähentämiseksi tarkoitetun uhkasakon asettamista Sibeliuksenkadulla toimivalle Iskelmäbaarille, joka ennen tunnettiin Créme Bar & Night Clubina. Kyseessä on eri yritys kuin Hämeenlinnassa aiemmin pitkään toiminut, syksyllä 2019 lopettanut Iskelmäbaari.

Asia on tullut viranomaisten käsittelyyn samassa kiinteistössä asuvan henkilön ilmoituksesta. Asukas on raportoinut terveysvalvontaan säännöllisesti melutilanteesta koko asian vireilläolon ajan. Yökerhotilojen omistaja Pohjantähti Keskinäinen vakuutusyhtiö on teettänyt asunnossa melumittaukset ulkopuolisella asiantuntijalla sekä vuonna 2018 että 2019.

Molempien mittauskokonaisuuksien tulos ylitti asumisterveysasetuksen raja-arvon. Viimeisen raportin mukaan mittausten välillä tilanteeseen ei ole tullut merkittävää muutosta huolimatta yökerhoon tehdyistä parannustöistä.

Terveydensuojeluviranomainen on tehnyt asuntoon tarkastuskäynnin jonka aikana todettiin, että etenkin basson aiheuttama rytmikäs värähtely kuului ja tuntui selvästi kaikissa tiloissa.

Kun asiaan ei neuvotteluteitse ole saatu tyydyttävää ratkaisua, Hämeenlinnan kaupunkirakennejohtaja Tarja Majuri esittää nyt lautakunnalle, että Iskelmäbaari määrätään poistamaan tai vähentämään asuntoon kantautuvaa melutasoa asumisterveysasetuksen määräämälle tasolle pysyvästi.

Lisäksi terveydensuojeluviranomaiselle tulee esityksen mukaan toimittaa 29.5.2020 mennessä selvitys, millä voidaan osoittaa, että musiikin voimakkuus saadaan pysymään koko baarin aukioloajan todistettavasti ja luotettavasti sellaisella tasolla, ettei asumisterveysasetuksen mukaisia melun ylityksiä pääse tulemaan asunnossa.

Osa päätösesitystä on uhkasakon asettaminen. Meluhaitta määrättäisiin esityksen mukaan poistettavaksi 29.5.2020 mennessä 20.000 euron sakon uhalla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.