Tiistai 26.09.2023
Nimipäivät: Kuisma

Tuuli:
 

ESITYS: Ekosysteemit korostuvat kaupungin tulevassa elinvoimatyössä

Ensi vuoden alussa eläköityvälle Mervi Käelle haetaan ekosysteemiajatteluhenkistä seuraajaa.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus linjaa maanantaina kaupungin tulevaa elinvoimatyötä. Esityksenä on, että elinvoimaa edistettäisiin jatkossa viiden “ekosysteemin” avulla. Lisäksi Linnan Kehitys Oy jatkaisi osakeyhtiömuotoisena.

Ekosysteemien kerrotaan päätösesittelytekstissä olevan “toiminnallinen elinvoima-alusta, jossa on toimijoina ja tekijöinä yrityksiä, tutkijoita, kehittäjiä, opiskelijoita, asiakkaita/asukkaita”. Viisi ekosysteemiä olisivat Uudistuva teollisuus, Kestävä biotalous, Matkailu ja tapahtumat, Älykkäät palvelut (digitaaliset alustat ja palvelut) ja Mahdollistava kaupunki.

Mikäli kaupunginhallitus päätyy esityksen taakse, ekosysteemien valmistelu aloitetaan yhdessä Linnan Kehityksen kanssa. Kehitysyhtiön toimitusjohtaja Mervi Käki on ilmoittanut siirtyvänsä eläkkeelle 1.1.2019 lukien ja yhtiö onkin käynnistänyt toimitusjohtajahaun. Ekosysteemipykälän päätösesitykseen sisältyy yhtenä kohtana, että Linnan Kehityksen toimitusjohtajan valinnassa tulee huomioida ekosysteemiajattelun toimintamalli.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.