Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Esitelmä Werner Holmbergin jalanjäljissä torstaina Taidemuseolla

Werner Holmberg, Postitie Hämeessä, 1860. Victoria Laurellin testamenttikokoelma, Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria, Jukka Romu.

Hämeenlinnan Taidemuseon Werner Holmbergin näyttelyssä on torstaina 17.8. kello 17.30 esitelmä, jossa tutkija Anne-Maria Pennonen johdattelee Werner Holmbergin matkoihin Saksassa ja Suomessa.

Holmberg (1830?1860) tunnetaan paitsi upeista ja yksityiskohtaisista maisemateoksistaan, myös suomalaisen taiteen uranuurtajana. Näkymät Hämeen mutkaisilta teiltä ja idyllisiltä järvenrannoilta, Düsseldorfin seudun vehmaista maalaismaisemista ja Pirkanmaan talonpoikaismiljööstä kuuluvat Suomen taiteen tunnetuimpiin teoksiin.

Werner Holmbergin työskentelyä rytmittävät maalaus- ja vaellusretket, joita hän teki kesäisin Saksan ja Suomen maaseudulle. Holmbergin suosimiin kohteisiin kuuluivat niin Rein-joen laakson kuin Hämeen ja Pirkanmaan luonto- ja maalaiskohteet. Näillä retkillä hän maalasi ja piirsi runsaasti harjoitelmia, joiden pohjalta syntyivät lopulliset taideteokset.

Esitelmä sisältyy museon pääsymaksuun.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.