Torstai 25.07.2024
Nimipäivät: Jaakko, Jimi, Jaakob, Jaakoppi

Tuuli:
 

ELOKUVAT: Kino Tavast järjestää näytöksiä koulujen elokuvaviikolla

Kino Tavast ry on toteuttamassa Koulujen elokuvaviikon aikana kolme Dokkino- dokumenttielokuvanäytöstä yhdessä Docpoint-festivaalin ja lastenkulttuurikeskus Arxin kanssa.

Kino Tavast ry toimii myös Kansallisen audiovisuaalisen instituutin koululaisnäytöksen paikallisjärjestäjänä elokuvaviikolla. Bio Rexissä esitettävä elokuva on Päivi Harzellin Lumikuningatar (1986).

Meneillään on myös Kino Tavast ry:n ja Hitusen hämyä -elokuvafestivaalin lyhytelokuvakilpailu 15?30-vuotiaille kanta- ja päijäthämäläisille sekä pirkanmaalaisille nuorille. Paikkoja on saatavilla vielä yläkoululaisten Dokkino-näytökseen tiistaina 3.10. kello 13.15.

Dokkino-näytökset järjestetään tänä vuonna toista kertaa Hämeenlinnassa. Etukäteen ilmoittautuneita kahteen alakoulun ja yhteen yläkoulun näytökseen on yli 600. Kino Tavast ry ei ollut varautunut alakoululaisten suureen kiinnostukseen eikä saanut nopealla aikataululla hankittua lisävaroja ylimääräiseen näytökseen, joten noin 150 ilmoittautunutta jäi ilman paikkaa näytöksistä.

Dokkinon suosio pyritään ennakoimaan ensi vuoden näytöksiä suunniteltaessa. Puolestaan yläkoululaisten näytökseen huomenna tiistaina 3.10. kello 13.15 paikkoja on vielä saatavilla 126
kappaletta.

Dokkinon teema on tänä vuonna Toiset todellisuudet. Ohjelmisto, johon kuuluu useita lyhytelokuvia, tutkiskelee erilaisia tapoja kokea ympäröivää maailmaa ja seikkoja, jotka tähän kokemukseen vaikuttavat.

Lyhytelokuvissa käsitellään esimerkiksi sosiaalista mediaa ja pelaamista, mutta myös muun muassa autismia ja Alzheimerin tautia lasten näkökulmasta. Dokkinoon liittyy myös valmiita mobiilioppimistehtäviä.

Toiminnallinen Koulujen elokuvaviikko tuo elokuvakasvatusta kouluihin. Tänä syksynä Koulujen elokuvaviikkoa vietetään 2.?6.10.2017. Hankkeeseen voivat osallistua kaikki halukkaat koulut ja luokat, sillä kaikki materiaali on vapaasti netissä jokaisen ulottuvilla ja tapahtumapaikkana on pääosin oma koululuokka. Elokuvista järjestetään näytöksiä myös paikallisissa elokuvateattereissa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.