Lauantai 23.09.2023
Nimipäivät: Mielikki, Miisa, Minja

Tuuli:
 

“Elokuvafestari sopisi osaksi Hämeenlinna Horror Weekendiä”

Hämeenlinnassa ensimmäistä kertaa järjestetty Hämeenlinna Horror Weekend ?teemaviikonloppu osoittautui yleisömenestykseksi, joka keräsi runsaasti kiitosta niin mukana olleilta yrityksiltä ja toimijoilta kuin myös hämeenlinnalaisten omissa some-kanavissa. Samalla tapahtumakonsepti nosti Hämeenlinnan edelläkävijäksi trendikkään kauhugenren hyödyntäjänä kaupunkimarkkinoinnissa.

? Kauhuteema kasvattaa jatkuvasti suosiotaan monella eri viihteen saralla, esimerkiksi elokuvateattereiden valkokankailla, teattereiden näyttämöillä ja huvipuistoissa. Nyt kauhu hurmasi kokonaisen kaupungin!, kertoo tapahtuman tuottaja Miikka J. Anttila Unelmatekijät Oy:sta.

? Tietääksemme vastaavanlaista tapahtumakonseptia, joka kerää tekijät ja toimijat ympäri kaupunkia saman teeman alle koko viikonlopuksi, ei ole aiemmin Suomessa järjestetty ? ainakaan tässä mittakaavassa.

? Kauhuteema edustaa eri ihmisille eri asioita, joten halusimme tarjoilla mahdollisimman monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille ? myös perheiden pienimmille, jotka oli huomioitu muun muassa kauppakeskuksissa ja uimahallilla järjestetyssä ohjelmassa. Toisaalta kauhun ei tarvitse olla aina pelottavaa, myös näyttävä visuaalisuus, jopa huumorikin, on osa sitä.

Hämeenlinna Horror Weekend järjestettiin yhteistyössä Linnan Kehityksen kanssa, joka yhdisti eri toimijat saman neuvottelupöydän ääreen, osallistui teeman konseptointiin sekä vastasi teemaviikonlopun markkinoinnista.

? Yleensä tapahtumia pidetään hyvin rajatulla alueella, nyt Hämeenlinna Horror Weekend valtasi koko kaupungin. Se ei olisi ollut mahdollista ilman eri toimijoiden yhteistyötä, kiittelee Linnan Kehityksen tapahtuma-asiantuntija Juuso Nieminen.

Yhdessä tekemistä halutaan vahvistaa jatkossakin. Nieminen ja Anttila toivottavat uudet ohjelmaehdotukset ja kaupunkilaisten omat ideat tervetulleiksi ensi vuotta varten ja antavat pientä vinkkiä tulevaa varten.

? Esimerkiksi jonkinlaiset elokuvafestarit mahtuisivat hyvin osaksi Hämeenlinna Horror Weekendiä.

Kävijämääriltään erittäin onnistuneita yleisötapahtumia järjestettiin muun muassa Hämeen Linnassa, Uimahallilla ja Vanajanlinnassa. Myös perjantain perinteinen Pimeän Kaupan Ilta innosti kaupunkilaiset joukoittain kaduille ja kivijalkaliikkeisiin, joissa kauhuteema oli huomioitu erilaisin tavoin.

Hämeen linnan Kauhukierrokset myytiin loppuun jo etukäteen, ja lisäkierroksetkin täyttyivät saman tien. Yhteensä nuorten peli- ja roolipeliyhdistys Todellisuuspakolaisten avulla toteutetuille kauhukierroksille osallistui viikonlopun aikana 140 henkilöä.

Lauantaina Vanajanlinna muuttui kauhujen linnaksi Noora Karman johdolla ja linnan kellariin ohjattiin peräti 500 kauhukierrokselle osallistujaa.

Hämeenlinnan uimahalliin oli rakennettu kauhurata sukellustehtävineen. Perheen pienimmät pelasivat ja leikkivät lastenaltaassa Hilpeät haamut ?teemalla ja aikuiset saivat nauttia tunnelmallisesta yöuinnista kynttilänvalossa aina klo 23 saakka.

? Perjantain tapahtuma keräsi 300 uimaria, joten markkinointi osui kohdilleen todella hienosti! Jatkossa aiomme kehittää tapahtumaa pääasiassa lapsille ja meillä on takataskussa jo monta ideaa ensi vuotta varten, uimahallista kerrotaan.

Mukana olleilta yrityksiltä ja toimijoilta tähän mennessä saatu palaute on ollut yksinomaan kiittävää, ja kaikki palautetta antaneet haluavat olla mukana tapahtumassa myös ensi vuonna.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.