Keskiviikko 24.07.2024
Nimipäivät: Tiina, Kirsti, Kirsi, Kiia, Krista

Tuuli:
 

Avioerodraamaa Verstas-teatterissa

Hyvät arvioinnit saanut Kohtauksia eräästä avioliitosta nähdään Hämeenlinnan Teatterin Verstaalla kuluvan kevään ajan. Aviodraama kuvaa erään eroprosessin yllättäviä vaiheita.

Lasse Sandberg ja Liisa Peltonen. Kuva: Tommi Kantanen

Kohtauksia eräästä avioliitosta kutsuu katsojat mukaan monenlaiseen pyöritykseen. Bergmanin tekstiin ytimestä löytyy liki raamatullinen ajatus, että todellinen rakkaus kestää jopa eron.

Todellisuudessakin aviopari, Liisa Peltonen ja Lasse Sundberg ovat saaneet työstään lavalla loistavat arvostelut. Kolmannessa roolissa on Petri Keinonen.

Ruotsalaisen elokuvaohjaajan Ingmar Bergmanin vuonna 1973 televisiolle valmistunut draama sai valtavat katsojaluvut ja kohosi maailmanmaineeseen.

Hämeenlinnan esityksen lavalle on toteuttanut pitkänlinjan teatteriohjaaja Samuli Reunanen.

Omien sanojensa mukaan hänen paras ideansa ikinä on ollut yhdistää Ingmar Bergmanin teksti sekä vanhaa jazzia ja bluesia soittavat The Hampton Dixieband

Näytelmän lavastussuunnitttelusta vastaa Juha Mäkipää, puvuista Satu Suutari ja valoista Hannu Suutari. The Hampton Dixiebandin kapellimestari on Petri Keinonen ja siinä soittavat hänen lisäkseen Jussi Harju ja Jussi Keinonen.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.