Lauantai 13.07.2024
Nimipäivät: Joel, Ilari, Lari

Tuuli:
 

Asemanrannasta hakuun kaksi kerrostalotonttia

Hämeenlinnan kaupunki asettaa haettavaksi kaksi kerrostalotonttia Asemanrannan asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueelta. Tonttien osoitteet ovat Vanainkatu 29 ja Vanainkatu 31 ja ne luovutetaan yhtenä kokonaisuutena.

Tonttien hakuaika on 26.9. – 17.10.2022. Tontit luovutetaan hakijalle, joka täyttää parhaiten kaupungin asettamat hakukriteerit.

Asemanrannan asemakaava kaupungin mukaan mahdollistaa alueelle keskusta-aluetta vastaavaa kerrostalorakentamista. Alue sijaitsee ainutlaatuisella paikalla historiallisessa ympäristössä ja sen suunnittelussa on huomioitu Varikonniemen muinaisjäännösalue, kansallinen kaupunkipuisto ja rautatieympäristön rakennetun kulttuuriympäristön arvot.

Asemanrannan alueen toteutuksen tavoitteena on korkeatasoinen asuntorakentaminen, järvenrannan läheisyyden ja historiallisen sijainnin hyödyntäminen, uuden kaupungin sisääntulojulkisivun muodostaminen sekä omaleimainen kaupunkikuva ja imago, todetaan kaupungin tiedotteessa juhlavasti.

– Asumisen tehokkuus, palvelujen sisältö ja laatu sekä liikenteen järjestelyt suunnitellaan keskustarakentamisen periaatteiden mukaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.