Perjantai 08.12.2023
Nimipäivät: Kyllikki, Kylli

Tuuli:
 

Asemanrannan taidekilpailun toiseen vaiheeseen valittiin kuusi teosta

Yleisön suosikki oli ehdotus nro 94.

Asemanrannan yleisen taidekilpailun 2. vaihe on alkanut. Palkintolautakunta valitsi kilpailutöiden joukosta kuusi parasta ehdotusta, jotka jatkavat kilpailun 2. vaiheeseen. Taiteilijat jatkavat näiden ehdotusten työstämistä ja valmistavat muun muassa pienoismallit teosehdotuksista.

Koska taidekilpailun taso on korkea, päätti palkintolautakunta valita toiseen vaiheeseen jatkokehitettäväksi kuusi teosta kilpailuohjelmassa esitetyn viiden ehdotuksen sijaan. Palkintolautakunta valitsi kuusi jatkoon menevää ehdotusta niiden taiteellisten ansioiden ja kiinnostavuuden perusteella.

Taidekilpailun toiseen vaiheeseen valittiin seuraavat taiteilijat ja taiteilijaparit:

  • Anssi Pulkkinen
  • Atte Mattila ja Tuomas Helin
  • Jani Rättyä
  • Jarmo Mäkilä
  • Johanna Rope
  • Satu-Minna Suorajärvi ja Mirka Hämäläinen

Palkintolautakunta arvostelee ehdotuksia kilpailusalaisuuden mukaisesti nimettöminä koko kilpailun ajan. Koska kilpailu on vielä kesken, ei tässä vaiheessa julkaista kuin jatkoon päässeiden taiteilijoiden nimet. Jury ei tiedä, mikä ehdotuksista on kenenkin taiteilijan tekemä. Kilpailun toisen vaiheen päätyttyä syksyllä 2018 julkaistaan myös jatkoon päässeet ehdotukset.

Kilpailun 1. vaiheeseen jätettiin määräaikaan mennessä 103 kappaletta kilpailuohjelman mukaista ehdotusta. Kilpailutöihin on voinut tutustua 3.4 asti ja tykätä mieleisestään luonnoskuvasta Hämeenlinnan kaupungin Facebook-sivuilla.

Tykkäämisten perusteella ehdotusten joukosta valittiin yleisön suosikki (nro 94), jonka tekijä julkistetaan syksyllä samaan aikaan kun koko taidekilpailu ratkeaa. Lokakuussa 2018 järjestetään avoin palkitsemistilaisuus, jolloin myös kaikki ehdotukset selvityksineen ja pienoismalleineen laitetaan näytteille Hämeenlinnan kaupunginmuseon tiloihin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.