Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Aloite Hämeen Härkätien oikaisusta kuopattiin

Hämeen Härkätien linjauksen muutosta ei aleta valmistella. Kaupunginvaltuusto päätti, että Juha Tuomen ja lukuisten muiden kokoomusvaltuutettujen aloite todetaan loppuun käsitellyksi.

Aloitteessa esitettiin selvitystä katulinjauksen oikaisemiseksi Hämeen Härkätieltä suoraan harjun yli Viisarintielle. Aloitteen mukaan Hattelmalan harjun ylittäminen ei missään kohdissa ole tarkoituksenmukainen ja turvallinen ja pohjoisin ylitys Vuorentaantieltä Hämeen Härkätielle on kapea, mutkainen, väärin kallistettu ja turvaton tonttiliittymien vuoksi.

Aloitteen mukaan myös Parolantietä pitäisi tarkastella tien jatkamista varten, koska tie katkeaa pahasti, jatkuen Viisarintien jälkeen. Tulevaisuudessa Tertin alueen rakentaminen tuo lisää liikennettä kyseiselle reitille, joten tarvetta muutokselle on olemassa, aloitteessa todettiin.

Vastauksessa aloitteeseen todettiin muun muassa, että Härkätien oikaiseminen harjun kohdalla muuttaa historiallista tielinjausta, mikä ei ole valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden mukaista. Lisäksi alueelta on löydetty kiinteä muinaisjäännös.

Vuorentaantiellä sattui vuosituhannen vaihteessa kuolemaan johtanut onnettomuus, minkä jälkeen Vuorentaantien jyrkimpään mutkaan asetettiin enimmäisnopeussuositus, minkä katsotaan parantaneen liikenneturvallisuutta.

Vuosina 2011?2015 Vuorentaantiellä välillä Marssitie?Wartiamäentie on sattunut vain yksi poliisin tietoon tullut, omaisuusvahinkoon johtanut liikenneonnettomuus. Alueen nykyistä liikenneturvallisuustasoa voidaan päätöesitystä valmistelleiden mielestä pitää tyydyttävänä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.