Keskiviikko 08.02.2023
Nimipäivät: Laina
Hämeenlinna
Pilvistä
1°C
Tuuli: 3 m/s SSW
 

20-vuotias Tavastia haluaa olla tulevaisuuden vahva toimija

Koulutuskuntayhtymä Tavastia täytti 20 vuotta. Kuntayhtymä on juhlavuonnaan lähestynyt mediaa tiedotteella, jossa se katsoo muodostuneensa kahdenkymmenen vuoden aikana vahvaksi toimijaksi ja työnantajaksi alueella.

? Silloin tällöin näemme kommentteja julkisuudessa, että koulutuskuntayhtymä pitäisi purkaa. Oheisella tiedotteella haluamme tuoda julki, mitä purkaminen Tavastian osalta tarkoittaisi, koulutuskuntayhtymä viestii.

Reska.fi julkaisee Tavastian 20 vuoden koulutustaipaletta kunnioittakseen tiedotteen seuraavassa kokonaan:

Tavastia syntyi 20 vuotta sitten 1.8.2009. Hieman hitaasti Hämeessä, juhlimme vasta viime viikon lopulla syntymäpäiväämme tarjoamalla henkilökunnalle ja opiskelijoille kakkukahvit.

Koulutuskeskus Tavastia muodostui, kun yhteen liitettiin Hämeenlinnan ammattioppilaitos, Hämeenlinnan terveydenhuolto-oppilaitos, Hämeenlinnan sosiaalialan oppilaitos ja Hämeenlinnan liiketalouden ja tietotekniikan instituutti eli kaupungin omistamien oppilaitosten toisen asteen ammatillinen koulutus. Myöhemmin Tavastiaan liitettiin Wetterhoffin toisen asteen koulutus vuonna 2001 ja Hämeenlinnan ammatillinen aikuiskoulutuskeskus vuonna 2004.

1.1.2013 ylläpitäjän nimi muuttui Koulutuskuntayhtymä Tavastiaksi ja Koulutuskeskus Tavastiasta tuli Ammattiopisto Tavastia. Samassa yhteydessä Hämeenlinnan kaupungin lukiokoulutus siirtyi Tavastian ylläpitämäksi ja tavastialaisiksi siirtyivät Hämeenlinnan lyseon lukio, Kaurialan lukio ja Lammin lukio sekä elokuussa 2014 Parolan lukio. Lisää tavastialaisia saatiin 1.1.2015, jolloin koulutuskuntayhtymään liitettiin Vanajaveden Opisto.

Parhaillaan kuntayhtymälle ja Hämeenlinnan kaupungille laaditaan vuoden 2020 talousarviota. Vuoden 2019 talousarvioonsa Hämeenlinnan kaupunki on kirjannut alijäämänsä kattamisesta Tavastian osalta seuraavaa: ?Purkamalla Hämeenlinnan seudun koulutuskuntayhtymä, vaikutusarvio 12 milj. euroa kertaluontoisesti?.

Hämeenlinnan seudun koulutuskuntayhtymällä tarkoitetaan Koulutuskuntayhtymä Tavastiaa. Käytännössä purkaminen on tässä kontekstissa sama asia kuin yhtiöittäminen. Kuntayhtymä pitää purkaa ensin ennen kuin siitä voidaan muodostaa osakeyhtiö. Kuntayhtymän purkamisen seurauksena omistajakunnat voivat hyväksilukea niiden taseeseen osuutensa Tavastian peruspääomasta. Rahaa ei kuitenkaan järjestelyssä liiku. Päätös kuntayhtymän purkamisesta vaatii kuitenkin 2/3 enemmistön kuntayhtymän omistajakunnista.

Tavastiasta on kahdenkymmenen vuoden aikana muodostunut iso toimija ja työnantaja Hämeenlinnan seudulla. Vakituista henkilöstöä on tällä hetkellä 471 ja opiskelijoita toisen asteen koulutuksessa on yli 4000 sekä Vanajaveden Opistossa n. 10000. Työmme Kanta-Hämeen alueen elinvoiman lisääjänä ja elinkeinoelämän yhteistyökumppanina jatkuu vahvana. Koulutamme tulevaisuuden tekijöitä Hämeenlinnan seudun, Kanta-Hämeen maakunnan ja koko Suomen tarpeisiin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.