Lauantai 26.11.2022
Nimipäivät: Sisko
Hämeenlinna
Pilvistä
-3°C
Tuuli: 3 m/s E
 

125-vuotias HTY juhlii

Hämeenlinnan Työväenyhdistyksen perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 125 vuotta. Vuonna 1888 perustettu yhdistys on yksi Suomen vanhimmista sosialidemokraattisen puolueen puolueosastoista.
Yhdistys viettää tämän johdosta lokakuun alussa juhlaviikkoa, jonka aikana järjestetään tapahtumia sekä lapsille että aikuisille. Juhlaviikko alkaa sunnuntaina 29.9. järjestettävällä lastentapahtumalla ja päättyy seuraavana sunnuntaina 6.10. pääjuhlaan Raatihuoneella. Viikon aikana järjestetään myös nuorille suunnattu bändi-ilta Suistoklubilla sekä seminaari, jossa alustajina ovat Vappu Taipale ja Matti Rimpelä. 

Vuoden 1888 perustamiskokouksessa hyväksyttyjen sääntöjen mukaan yhdistyksen tuli toimia yhdyssiteenä Hämeenlinnan asukkaiden kesken edistääkseen työväen parasta sekä henkisesti että aineellisesti. Yhdistykseen ovat vuosien varrella kuuluneet muun muassa Larin-Kyösti sekä Eino Leino.

Hämeenlinnan teatteri perustettiin alun perin Hämeenlinnan Työväenyhdistyksen näytelmäseuraksi vuonna 1903. Myös Kaurialassa toimiva Kössi-säätiö on yhdistyksen perustama.

Yhdistys siirsi toimitilansa Lyseonkulmalta Raatihuoneenkadulle viime vuonna ja aikoo jatkaa perustamiskokouksessa määriteltyjen periaatteiden mukaisella pohjalla. Aiemmin tänä vuonna on juhlavuoden kunniaksi julkaistu Punaruusu-lehti, jossa pohdittiin sekä mennyttä että tulevaa. Yhdistys on aiemmin julkaissut jäsenlehteä, jolta juhlalehti sai nimensä.

Tarkemmat tiedot ja aikataulut juhlaviikosta sekä muista tapahtumista löytyvät yhdistyksen kotisivuilta osoitteesta www.hty.fi..

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.