Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Kanta-Hämeen perussuomalainen aluevaltuustoryhmä järjestäytyi

Perussuomalaisten Kanta-Hämeen hyvinvointialueen valtuustoryhmä on valinnut puheenjohtajakseen Jari Heikkisen Riihimäeltä. Varapuheenjohtajaksi valittiin Petri Laine Hämeenlinnasta ja sihteeriksi Tea Jaakkola Forssasta. Ryhmän tiedottajaksi valittiin Riikka Tervatuli. Henkilövalinnat tehtiin yksimielisillä päätöksillä.

Valtuustoryhmässä käytiin keskustelua tulevasta valtuustokaudesta ja jaettiin evästyksiä tehtävien hoitamiseen. Samassa yhteydessä todettiin, että edessä on paljon voitettavia haasteita ja ehkäistäviä vahinkoja.

Suurena uhkana perussuomalaisten ryhmän mukaan on, että hyvinvointialueen toiminta ei muutu riittävästi aiemmasta vaan valta säilyy pitkälti samoilla harteilla, missä se on ollutkin.

– Virkajohto ja valtapuolueiden ykkösehdokkaat ovat olleet kuntien avainpaikoilla näivettämässä ennaltaehkäisyä ja perusterveydenhuoltoa jo ennen hyvinvointialueiden perustamista. Palveluita ja taloutta ei olla saatu kuntoon vanhan vallan toimesta, eikä valta muutu uudistuksen myötä. Perussuomalaisten ryhmä tekee parhaansa haastaakseen vanhat toimintamallit ja saadakseen uudistuksella riittävän muutoksen. Uudistuksessa keskeisintä on valita muutosjohtamiseen kykenevä hallitus. Hallituksen rinnalle tarvitaan virkajohto, joka kykenee viemään toiminnalliset muutokset läpi jähmeästä sote-organisaatiosta, aluevaltuustoryhmän tiedotteessa todetaan.

– Hyvinvointialueen hallintosäännön valmistelu on kriittinen piste, jossa on suuri mahdollisuus epäonnistua. Hallintosäännön valmistelun vastuu valuu todennäköisesti suurelta osin virkajohdolle, eikä luottamuselimet pääse vaikuttamaan riittävästi lopputulokseen. Perussuomalaisten aluevaltuustoryhmä on erittäin huolissaan hyvinvointialueen taloudesta ja hallinnon kulujen paisumisesta. Ryhmä näkee riskinä suurien puolueiden havittelemat turhat toimielimet, joita perustamalla saadaan paljon palkkiopaikkoja puolueille. Huoli kulujen paisumisesta on aiheellinen ja osoituksena tästä huolesta Perussuomalaisten aluevaltuustoryhmä ei ota vastaan ryhmätukia lainkaan, tiedote jatkuu.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.