Keskiviikko 08.02.2023
Nimipäivät: Laina
Hämeenlinna
Pilvistä
1°C
Tuuli: 3 m/s SSW
 

Kanta-Hämeen keskussairaalassa viikon aikana 12 uutta koronavirustartuntaa

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on viimeksi kuluneen viikon aikana todettu 12 uutta Covid19-tapausta. Kaikkiaan sairaalassa oli torstaihin toukokuun 7. päivään kello 10 mennessä todettu 97 varmennettua koronavirustapausta.

Johtajaylilääkäri Sally Järvelän mukaan tartunnan saaneista yli 50 on parantunut. Yli kymmeneltä tartunnan saaneelta toipuminen oireettomaksi vie viikkoja.

Sairaalahoitoon on joutunut keskimäärin 6,8 prosenttia edellisen kahden viikon aikana todetuista koronavirussairautta sairastavista. Sairaalahoidossa olevista on kulloinkin keskimäärin 24 prosenttia ollut tehohoidossa. Kuolleisuus on 1,2 prosenttia todetuista tapauksista, koska Kanta-Hämeessä koronavirukseen on kuollut vain yksi keski-ikäinen henkilö.

Järvelä arvioi medialle laatimassaan viikkokatsauksessa, että COVID19-valmius täytyy säilyttää päivystyksen osalta kokonaisuudessaan ja teho-osaston sekä kohorttiosastojen osalta osittain todennäköisesti koko loppuvuoden ja mahdollisesti aina rokotteen saamiseen saakka.

? Erityisesti hoitohenkilöstöä ei riitä esimerkiksi leikkaustoiminnan täysimittaiseen normaalitoiminnan käynnistämiseen vaikka varsinaisia koronapotilaita on sairaalassa vähän, Järvelä toteaa.

Johtajaylilääkärin mukaan koronaa ei ole selätetty eikä viruksen aiheuttama tauti ole lieventynyt.

? Se on yhä vaarallinen riskiryhmille, mutta vaikea tautimuoto voi yllättää myös perusterveen. Kanta-Hämeen keskussairaalan tehohoitoon joutuneiden keski-ikä on ollut noin 50 vuotta ja kaikilla ei ole ollut mitään perussairauksia, hän kertoo.

Taudista toipuminen voi viedä kuukausia ja johtaa pahimmillaan pysyvään keuhkovaurioon.

? Jos hidastamistoimista luovutaan liian nopeasti, epidemia voi kiihtyä voimakkaasti uudestaan, Sally Järvelä muistuttaa.

Hän korostaa kantahämäläisten yhteistä vastuullisuutta.

? Turvavälit, käsihygienia ja sairaana jäädään kotiin. Vältetään ei välttämätöntä kokoontumista.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.