Keskiviikko 22.03.2023
Nimipäivät: Vihtori
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-1°C
Tuuli: 3 m/s SW
 

Jäätelötarjoilu ja arpajaisankkoja altaasta

Olympialaisissa vuonna 1952 nykyaikaisen viisiottelun kisapaikkana toiminut Ahveniston maauimala avautuu peruskorjauksen jälkeen ensi lauantaina aamukahdeksalta. Lähes 30 vuotta suljettuna olleen uimalan avajaispäivänä järjestetään ankka-arpajaiset ja tarjotaan jäätelöä kello 12 alkaen.

Vuodesta 1986 suljettuna olleen Ahveniston maauimalan  avajaisissa  lauantaina 26.7. juhlatunnelmaa tuovat kello 12 altaan täyttävät 375 kylpyankkaa. Ankat toimivat arpoina arvonnassa, jonka pääpalkintona on kuumailmapallolento. Puolilta päivin aloitetaan myös jäätelötarjoilu, josta riittää herkuteltavaa 500 nopeimmalle. Viime syksynä alkaneessa peruskorjauksessa allas hyppytelineineen ja pukutiloineen on palautettu lähes alkuperäiseen asuunsa. Myös puujulkisivu ja sisätilat on remontoitu. Ilmari Niemeläisen suunnittelema maauimala toimi nykyaikaisen viisiottelun olympianäyttämönä 21.?25.7.1952.

Ahveniston maauimalan parkkipaikan ahtauden vuoksi yleisöä pyydetään tulemaan paikalle kävellen tai pyörällä. Kello 11.30?15 alueella on liikenteenohjaus ja maauimalan parkkipaikan täyttyessä autot ohjataan maauimalan lähistön isommille parkkipaikoille, kuten jää- tai tennishallien luokse.  Liikuntarajoitteisille on varattu pysäköintimahdollisuus maauimalalle.

Maauimalassa uinti shortsi-mallisissa housuissa on kielletty. Sääntöön on päädytty, jotta hiekka tai muut epäpuhtaudet eivät päätyisi altaaseen. Maauimalan virallisia vihkiäisiä, johon yleisö on tervetullut, vietetään 14.8.

Avajaispäivän juhlavuudesta vastaavat kylpyankat. Viralliset vihkiäiset ovat ohjelmassa vasta elokuussa.

Avajaispäivän juhlavuudesta vastaavat kylpyankat. Viralliset vihkiäiset ovat ohjelmassa vasta elokuussa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.