Sunnuntai 24.09.2023
Nimipäivät: Alvar, Auno

Tuuli:
 

Yli 70 polkupyörää Hämeenlinnan päiväkoteihin

Hämeenlinnan varhaiskasvatuksessa on ollut kevään aikana kuntalaisille avoin lasten polkupyörien keräyskampanja. Kampanjassa kerättiin lasten polkupyöriä talkoilla kunnostettavaksi ja sen myötä jaettavaksi Hämeenlinnan päiväkoteihin ja esiopetuksen yksikköihin, jotta jokainen lapsi voisi opetella polkupyöräilyn taidon riippumatta siitä, omistaako omaa pyörää vai ei.

Keräys ylitti kaikki odotukset, ja saimme kuukauden keräysjakson aikana yli 70 polkupyörää sekä reilut parikymmentä kypärää, kertoo keräyksen ideoinut, varhaiskasvatuksen suunnittelijana toimiva Elina Kataja.

Keräykseen kelpuutettiin ilomielin myös pikkuvikaiset pyörät, ja ensimmäiset kunnostustalkoot järjestettiin jääkiekon maailmanmestaruusottelun jälkeisenä maanantai-iltana 27.5. Paikalla oli kymmenkunta tehokasta talkoilijaa, ja illan aikana saatiin huollettua vähän yli 30 pyörää.

Tomi Hukka, 10, saapui talkoisiin paikalle kummisetänsä Isto Virtasen kanssa.

Hukka on itse entinen Hirsimäen päiväkodin asiakas, ja saapui nyt talkoisiin kunnostamaan polkupyöriä nykyisille ja tuleville päiväkotilaisille. Hukalla ja Virtasella olikin varsin tehokas parityöskentelymalli, ja heidän huoltolinjaltaan siirtyi kunnostettujen pyörien varastoon lukuisia pyöriä.

Pyörien kunnostus jatkuu kesän aikana. Polkupyöriä ja kypäriä voi yhä toimittaa juhannukseen saakka Hirsimäen päiväkodille päiväkodin aukioloaikoina kello 7-17. Kesän ja syksyn aikana kunnostettavia pyöriä toimitetaan päiväkoteihin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.