Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Viisi vuotta Reskaa, 60 vuotta elämää

60 vuotta täyttävä lähilehtikustantaja, toimitusjohtaja ja päätoimittaja Ilkka "Peltsi" Peltoniemi tuntee suomalaisen mediakentän vuosikymmenten perspektiivillä.

60 vuotta täyttävä lähilehtikustantaja, toimitusjohtaja ja päätoimittaja Ilkka “Peltsi” Peltoniemi tuntee suomalaisen mediakentän vuosikymmenten perspektiivillä.

Maanantaina 60 vuotta täyttävä Ilkka Peltoniemi otti varaslähdön tasavuosiensa juhlintaan jo tänään perjantaina. Wetterhoffin talon toimijoiden traditionaaliseen perjantaikokoontumiseen saapuneet saivat nautiskella sankarin tarjoamaa kuplajuomaa ja synttärikakkua.

? On kiva nähdä, kuinka talon toiminta on mennyt eteenpäin. Tämä on hieno paikka jossa on pöhinää. Wetterhoffin talolle on kiva tuoda vieraitakin ja näyttää, että taustalla ehkä on jotain arvojakin, hän kiitteli.

Peltoniemelle tulee tänä vuonna täyteen viisi vuotta Wetterhoffin vuokralaisena ja samoin viisi vuotta täyttää hänen perustamansa lähilehti Reska.fi. Näköalaa kaupunkilehtialalle miehellä on vuosikymmenten ajalta.

Fredrika Wetterhoff -säätiön toiminnanjohtaja Hannele Yrjö-Koskinen onnitteli Ilkka Peltoniemeä kaikkien talossa toimivien puolesta: ikä ei ole tärkeää, vaan se että on nuori, hän opasti.

Fredrika Wetterhoff -säätiön toiminnanjohtaja Hannele Yrjö-Koskinen onnitteli Ilkka Peltoniemeä kaikkien talossa toimivien puolesta: ikä ei ole tärkeää, vaan se että on nuori, hän opasti.

? Reskan konsepti on viety koko lailla siihen, että sitä on mahdollisuus paikallistaa muillekin isommille paikkakunnille, jos vain löytyy paikallisia mediapersoonia tekemään. Hattulan lähilehti Hattulaan.fi:n pärjääminen taas osoittaa, että uutta paikallisviestintää on mahdollista luoda myös pienemmille paikkakunnille ja printti edellä.

Reskan kustantajaa itseään uskaltaa kuvailla persoonaksi, joka tekee asiat täysillä ja tunteella sekä etsii rankan töiden paiskimisen ohella koko ajan myös uutta.

? Reskallekin tulee vielä kolmas verkkoalusta, lupaa kustantaja, joka synttärimaljansa äärellä arveli vielä viihtyvänsä alalla melko tovin.

Kuten perjantain juhlahetki osoittaa, ei niin vakavaa päivää, ettei välillä voisi istua porukalla alas nauttimaan seurasta, tarjoiluista ? ja tietysti musiikista. Ilkka Peltoniemi on totuttu näkemään rumpujen takana, mutta myös vetopasuuna tuli hänelle tutuksi jo 20 vuotta sitten.

? Olin aina katsonut tv-orkestereista, että tuota soitinta olisi hauska soittaa, hän kertoo.

Ilkka Peltoniemi ilmaisee itseään myös musiikin kielellä.

Ilkka Peltoniemi ilmaisee itseään myös musiikin kielellä.

Tavoite toteutui, kun Peltoniemelle lyötiin Leppäkosken Työväen Puhallinorkesterissa vetopasuuna käteen. Nykyisin hän soittaa vetopasuunaa Linna Wind Bandissa. Tervetuliaismaljojen ja onnittelulaulun jälkeen Wetterin Wanhassa Kutomossa luonnollisesti kaikuivatkin vetopasuunan sävelet.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.