Perjantai 19.07.2024
Nimipäivät: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli

Tuuli:
 

TUNNUSTUKSET: Muutosjohtaja Matti Lipsaselle kunniakirja kasvukäytävän kehittämisestä

Matti Lipsanen esitelmöi loppuvuodesta 2016 elinkeinoelämän ja järjestöjen yhteistapahtumassa Hämeenlinnan Raatihuoneella. Kuva: Reska.fi arkisto / Juha Reinikainen

Suomen Kasvukäytävä -verkosto on myöntänyt ensimmäiset kunniakirjansa ansiokkaasta ja pitkäjänteisestä kasvukäytäväyhteistyön kehittämisestä muutosjohtaja Jukka Alasentielle Pirkanmaan liitosta, kaupunkikehitysryhmän johtaja Kari Kankaalalle Tampereen kaupungilta ja Oma Hämeen muutosjohtaja Matti Lipsaselle Hämeen maakuntaliitosta.

Suomen kasvukäytävä ?verkosto tekee tiedotteensa mukaan ?hartiavoimin töitä sujuvan liikkumisen ja digitaalisen saavutettavuuden puolesta Helsinki ? Hämeenlinna ? Tampere sekä Seinäjoki ? akselilla. Nyt palkitut ovat olleet mukana kasvukäytävätyössä jo vuosien ajan. He ovat olleet edelläkävijöitä ja tehneet merkittävää työtä yhdessä yli organisaatio- ja maakuntarajojen. Heidän työn tavoitteenaan on ollut Suomen kasvun ja osaamisen edistäminen.

Verkostotyössä on mukana 19 kaupunkia tai kuntaa, 4 ministeriötä, 3 maakuntaliittoa, kauppakamareja, korkeakouluja, yliopistoja ja Suomen Yrittäjät joiden kehittämistyön tavoitteena on tarjota kasvukäytävävyöhykkeellä asuvalle väestölle uusia mahdollisuuksia, esimerkiksi kimppakyytejä, bussi- junalippuyhdistelmiä helpottamaan arjen liikkumista. Verkosto on käynnistänyt kolmannen toimintakautensa ja panostaa erityisesti älykkään liikenteen ja liikkumisratkaisujen kehittämiskokeiluihin sekä viestinnän ja kansainvälisen näkyvyyden lisäämiseen.

Suomen kasvukäytävä kulkee Helsingistä, Hämeenlinnan ja Tampereen kautta Seinäjoelle. Kasvukäytävä on koko Suomen talouskasvun ja kilpailukyvyn ydin. Tällä tiiviillä alueella sijaitsee lähes 50 prosenttia maan työpaikoista ja täällä tehdään puolet maan yritysten liikevaihdosta. Suomen kasvukäytävä muodostaa nauhakaupunkimaisen pitkän metropolialueen jatkeen, jota pitkin on nopeaa kulkea ja jonka alueella on miellyttävää asua.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.