Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Tänään alkaviin Hämeenlinnan pääkirjaston kielikahviloihin etsitään suomen kielen juttukavereita

Hämeenlinnan pääkirjastossa starttaa suomen kielen kielikahvila tiistaina 5.2. kello 14?15.30 kahvila Fredrikan tiloissa (os. Wetterhoffinkatu 2). Kahvila kokoontuu tiistaisin joka viikko samaan aikaan keväällä 2019.

Uusilla vieraskielisillä hämeenlinnalaisilla on suuri tarve pärjätä suomen kielellä Suomessa ja jutella kotikieleltään suomenkielisten kanssa. Kahvilat on tarkoitettu suomen kielen puhumisen harjoitteluun ja tutustumiseen. Mukaan toivotaan aikuisia suomen- ja vieraskielisiä osallistujia.

Kahvilat ovat ilmaisia, eikä niihin ilmoittauduta ennakkoon. Kahvit tai teet tarjotaan 20 ensimmäiselle juttelijalle.

Erilaiset kielikahvilat olivat toivotuin idea, joita saatiin ideointipajoissa syksyllä 2018. Ideat ovat tulleet maahanmuuttajien ryhmistä Tavastiasta, Vanajaveden opistosta ja Springhousesta sekä maahanmuuttajien ja suomalaisten naisten pajoista pääkirjastossa, Hauholla, Lammilla ja Läntisellä kumppanuustalolla. Kaikkiaan 10 pajassa oli 119 osallistujaa syksyllä 2018.

Pajat veti maahanmuuttajien opettaja Outi Bottas Tavastiasta, osana lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa, ja Sini Kiuas Hämeenlinnan pääkirjastosta ja Naisten dialogiset tilaisuudet kirjastoissa -hankkeesta. Kirjasto valitsi kaikista osallistujien kaikkia kirjastotoiminnan aloja koskevista ideoista 10 kokeiluun tänä vuonna.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.