Tiistai 21.03.2023
Nimipäivät: Pentti
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
-5°C
Tuuli: 3 m/s NW
 

Taidetta näkyvissä -hankkeen taideteoshaku päättyy ensi viikolla

Kuva: Tiina Hartikainen.

Kulttuuriyhdistys Kuvio ry:n Taidetta näkyvissä -hankkeeseen voi ehdottaa taideteoksia maanantaihin 2. marraskuuta 2020 saakka. Ehdotuksia pyydetään ensisijassa potilas- ja hoitolaitoksiin sijoitettavista pysyvistä teoksista. Valitut taideteokset sijoitetaan Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän (FSHKY) jäsenkuntien toimipisteisiin.

Hakea voi valmiilla teoksella tai esimerkiksi hoitolaitoksiin linkittyvällä yhteisötaidekonseptilla ? yksin tai taidekollektiivina. Ehdotuksia toivotaan sekä sisä- että ulkotiloihin sijoitettavasta taiteesta. Hankkeella halutaan kannustaa etenkin paikallisia taiteilijoita luoviin ja paikkatilalähtöisiin ehdotuksiin.

Lopullisen valinnan teoksista tekee asiantuntijaraati. Valinnassa painotetaan paikallisuutta sekä teosten taiteellista ja sisällöllistä laatua. Lisäksi arvioidaan teoksen soveltuvuutta sosiaali- ja terveydenhuollon tiloihin. Valituista teoksista maksetaan palkkio.

Teosehdotuksia voi toimittaa maanantaihin 2.11.2020 asti sähköpostitse. Tarkemmat hakuohjeet ja lisätiedot löytyvät Kulttuuriyhdistys Kuvion verkkosivuilta osoitteesta www.kuvio.org.

Taidetta näkyvissä on Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän jäsenkunnissa toteutettava hanke, jonka tavoitteena on kulttuurin saatavuuden ja saavutettavuuden edistäminen sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä.

Neljä kuukautta kestävän hankkeen toteuttaa Kulttuuriyhdistys Kuvio ry. Hanketta on rahoittanut Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahasto Taidetta hoitolaitoksiin -apurahalla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.