Keskiviikko 08.02.2023
Nimipäivät: Laina
Hämeenlinna
Pilvistä
1°C
Tuuli: 3 m/s SSW
 

Taidemuseolla perjantaina senioripäivä

Hämeenlinnan taidemuseossa vietetään perjantaina marraskuun 29. päivänä kello 11?17 Senioripäivää, jolloin eläkeläislippu maksaa 1 euroa. Perinteiseen tapaan päivän ohjelmistossa on opastettuja kierroksia ja taidetyöpaja.

Museossa on esillä kolme näyttelyä: kuvanveistäjä Tommi Toijan Omia kuvia-näyttely sekä museon omista kokoelmista kootut Kotimaan kasvot -näyttely ja Kalle Carlstedtin grafiikkaa esittelevä näyttely.

Taidegraafikko Kalle Carlstedtin näyttelyyn tutustutaan kello 11 alkavalla näyttelykierroksella, jonka jälkeen yleisöllä on mahdollista kokeilla oman grafiikanvedoksen tekoa. Iltapäivällä kello 13 alkavalla näyttelykierroksella tutustutaan oppaan kanssa kuvanveistäjä Tommi Toijan näyttelyyn.

Hämeenlinnan taidemuseo. Kuva: Hämeenlinnan taidemuseo, Reima Määttänen.

Kalle Carlstedt (1891?1952) tunnetaan mestarillisista puupiirroksistaan. Niissä tulevat esiin taiteilijan tarkka muodontaju, viivan hallittu rytmiikka ja hienostuneet värisävyt. Aiheet liittyivät usein luonnontunnelmiin ja taiteilijaa onkin luonnehdittu ?metsien ja rantojen kulkijaksi?.

Kotiseutu Sääksmäki ja Vanajaveden rannat olivat hänen maisemallisten teostensa lähtökohtana. Näyttelykierroksen jälkeen yleisöllä on mahdollisuus kokeilla oman grafiikan teoksen tekoa Carlstedtin taideteosten innoittamana.

Kotimaan kasvot -näyttely esittelee suomalaisen maisemamaalauksen ja kansanelämäkuvauksen piirteitä kultakauden taiteessa. Näyttelyssä on esillä Eero Järnefeltin, Akseli Gallen-Kallelan, Pekka Halosen ja monien muiden kotimaan kuvia 1800-luvun lopulta 1900-luvun alkuun.

Kuvanveistäjä Tommi Toija (s. 1974) on yksi tämän hetken kiinnostavista nykytaiteilijoista. Veikko Halmetojan kuratoima näyttely esittelee Toijan uusimpia veistoksia ja maalauksia, muutamilla vanhemmilla teoksilla maustettuna.

Mukana on persoonallisia veistoshahmoja, mutta myös harvemmin nähtyjä rintakuvaveistoksia, croquis-piirroksia ja akvarelleja.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.