Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Taidelainaamon Valokiilassa Hanna Holma

Hanna Holman töitä on esillä Taidelainaamossa 20.4. alkaen.

Ars-Häme ry:n Taidelainaamon Valokiilassa-sarja esittelee kuukausittain yhden kuvataiteilijoistaan. Seuraavana on vuorossa Ars-Hämeen yksi uusimmista jäsenistä, helsinkiläinen taidegraafikko Hanna Holma. Hänen teoksiaan on esillä 20.4.-16.5.

Hanna Holma (s. 1967 Oulussa) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän valmistui Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1996.

– Teokseni ovat kannanottoja. Elämä on ainutkertainen lahja, jota ei sovi tuhlata. On uitava sisäisesti vastavirtaan. Ei pidä antaa periksi kyynisyydelle ja tylsyydelle. Jokainen haluaa iloita elämästään. Se vaatii työtä, Holma sanoo.

Hanna Holma: Lempeät näkymättömät tassut johdattelevat rattaitamme.

Tärkeimpänä taidekoulutuksenaan Holma pitää Raisa Kaipaisen ja Torsten Rügerin Elämän taide -kursseja, joilla hän opetteli hiljentymistä ja elämänilossa pysymistä 11 vuoden ajan. Kursseilla löytyi inspiraationlähde, joka ravitsee edelleen.

Tekniikka, johon Hanna Holma on keskittynyt, on monotypia – spontaani ja maalauksellinen taidegrafiikan työtapa. Holma yhdistää monotypioihinsa jopa useamman virkkeen mittaisia nimitekstejä.

Samalla kun tekstit johdattavat katsojaa kuvasta toiseen, ne myös pysäyttävät rutinoituneenkin näyttelyssäkävijän teosten äärelle.

Taidelainaamon Valokiilassa esillä olevista teoksista varhaisimmat ovat vuodelta 1998 ja uusin vuodelta 2017.

Taiteilijaa pääsee tapaamaan keskiviikon kello viiden teehetkessä 19.4. kello 17-18. Teeyllätyksistä vastaa Risto Laakkonen Hyvän teen seurasta.

(Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.