Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

RESKA-TYTTÖ: Marika Laine pääsee heti tekemisen makuun

Marika Laine elää hektistä kaksikymppisen elämää ja sanoo tapaavansa nykyisin ystäviään paikoissa, joissa voi istua rauhassa. Tapaamispaikaksi valikoituukin usein jokin Hämeenlinnan ravintoloista. Voittohaastattelua tehtiin Popinon kabinetissa.

Vuoden 2017 Reska-tyttö Marika Laine vakuutti Pimeän kaupan illassa Tavastilassa käydyssä finaalissa tuomariston niin haastattelussa kuin lavallakin.

? Yllätyin jo yleisöäänestyksen voitosta josta käytiin Veeran kanssa tiukka kamppailu. Kun Reska-tyttö -voittaja ilmoitettiin, tunnelmani olivat lähinnä: apua, miten tässä näin kävi!

Voittohumun jälkeen Marikan mieleen palasivat myös tuomariston sanat siitä, että voitto oli selkeä ja tuomaristo päätöksessään yksimielinen.

? Siitäkin jäi hyvä mieli. Olin oma itteni ja se riitti, kuvailee Marika.

Voittolounasta nautimme Popinossa, joka on sikälikin ajankohtainen paikka, että ravintola on lähilehti Reska.fi:n ravintolaäänestyksen moninkertainen ykkönen: ravintolaäänestys näet käynnistyy ensi viikolla entiseen tapaan verkkoäänestyksenä mutta hieman muutetussa formaatissa.

Siitä kuitenkin enemmän tuonnempana. Parhaillaan parturi-kampaajaksi opiskeleva Marika kehuu listalta valitsemaansa pastaa ja pitää Hämeenlinnan ravintolatarjontaa kaiken kaikkiaankin monipuolisena.

? Uusia tulee ja toiset pysyvät vuosikymmenestä toiseen. Nyt kahdenkympin kieppeillä, kun elämä on muuten niin hektistä, pyrin tapaamaan ystäviä paikoissa jossa saa rauhassa istua, joten ravintoloissa on viime aikoina tullut käytyä.

Reska-tyttö -kisan tuomariston haastattelussa Marika sanoi olevansa halukas erilaisiin pr-tehtäviin, ja ensimmäinen onkin edessä heti ensi sunnuntaina: tuore Reska-tyttö palkitsee naisten salibandyn TEHO-sport Suomen cupin ottelussa Steelers-ÅIF kotijoukkueen vauhdikkaimman cupittelijan Parolan Pyörähuollon lahjakortilla.

Marikan omiin vauhtiharrastuksiin motocrossin lisäksi kuuluu cheerleading-valmennus. Golden Tigers Cheerleaderseja valmentava ja HPK:n liigaotteluissa myös esiintyvä Marika sanoo, että cheerleadereita yhdistää halu kehittyä.

? Harjoittelu on kovaa ja monipuolista. Kuntovaatimukset ovat kovat, kun näyttävien liikkeiden ohessa täytyy jaksaa hymyillä.

Vaikka opintoja on vielä jäljellä, työllisti Marika itsensä jo viime kesänä parturi-kampaajan vuokrapaikalla kotipitäjässään Hauholla.

? En osaa vielä sanoa, mitä valmistumisen jälkeen on edessä. Toivottavasti saan tehdä mahdollisimman monipuolisia töitä, kuten teatteriproggiksia kampausten teon ohella. Kampaajan uralla en tiedä kumpi olisi järkevämpää, vuokrapaikalla työskentely vai oma kampaamo. Tilauskampausten teosta minulla on varauksia jo ensi vuoden vanhojen tansseihin asti, Marika kertoo.

Tampereella ilmaisutaidon lukion käynyt ja Suomen musiikkiteatteriakatemiassa vuoden ajan opiskellut Marika on ollut mukana Hauhon Lautsian kesäteatterissa vuodesta 2007 asti.

? Välillä oli kolme vuotta taukoa siitä, mutta tänä kesänä olin mukana äänipuolella ja tein koreografiat ja laitoin esiintyjien hiukset kuntoon. Jos aikataulu antaa periksi, olen mukana taas ensi vuonna.

Itsensä kehittäminen ja uudet haasteet tuntuvat aidosti olevan Marikan juttu ja siitä oli osin kyse myös päätöksessä hakea mukaan Reska-tyttö -kisaan.

? Yksi kaveri laittoi linkin kilpailun esitteeseen ja sanoi, että tämä voisi olla sun juttu. Näin, että kisassa haetaan sanavalmista ja sopivan asenteen omaavaa tyttöä ja päätin katsoa, mitä kilpailu mukanaan tuo.

Kyseessä oli Marikan ensimmäinen vastaava koitos ja hän kertoo miettineensä, voiko pieni tyttö Hauholta pärjätä moisessa.

? Hyvin sitten kuitenkin kävi, vaikka jännitys tuntui vielä kisakampausten teon aikana mahanpohjassa asti.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.