Perjantai 08.12.2023
Nimipäivät: Kyllikki, Kylli

Tuuli:
 

Pipsa kahvittaa Suomen lottovoittajia

Pipsa Öhman on työskennellyt ennen nykyistä pestiään niin printti-, radio- kuin tv-toimittajanakin. ? Vain toimitustyön kokemuksen kautta voi oikeasti ymmärtää, mitä on kiire ja deadlinet, syntyperäinen Hämeenlinnan tyttö tuumii.

Pipsa Öhman on työskennellyt ennen nykyistä pestiään niin printti-, radio- kuin tv-toimittajanakin. ? Vain toimitustyön kokemuksen kautta voi oikeasti ymmärtää, mitä on kiire ja deadlinet, syntyperäinen Hämeenlinnan tyttö tuumii.

Syntyperäinen Hämeenlinnan tyttö Pipsa Öhman on ollut monta kertaa se ihminen, jolle loton päävoittaja on ensimmäistä kertaa kertonut tuntemuksiaan. Vähän alle vuoden ajan Veikkauksen tiedottajana työskennellyt Pipsa kuuluu viestintätiimiin, jonka jäsenten työhön kuuluu voittajien kahvitus ja samalla julkisuuteen suostuvaisten voittajien haastattelu mediatiedotteita varten.

? Työhön kuuluu paljon muutakin, mutta kyllä voittajahaastattelut on yksi hauskimmista työtehtävistä. Voittajat ovat iloisia ja monesti vielä voitostaan pöllämystyneitä. Saatat olla se eka ihminen, jolle ihminen kertoo voitostaan, Pipsa sanoo.

Opiskelujensa jälkeen Pipsa viihtyi jonkin aikaa printtimedian palveluksessa Hämeenlinnan seudulla, josta 2012 lähti Nelosen tv-toimittajaksi. Tv-toimittajana hän työskenteli myös MTV3:lla ja samoin kokemusta kertyi useiden radiokanavien parissa.

? Myös aidan toinen puoli media-alalla oli kiinnostanut koko ajan ja toimittajana minulla oli etukäteen hyvä kuva Veikkauksen viestinnän toiminnasta.

Nyt samoja viestintätehtäviä tekevänä hän osaa olla kiitollinen toimittajataustastaan.

? Muuten ei ehkä tajuaisi, mitä kiire ja deadlinet toimitustyössä oikeasti tarkoittavat.

Voittajakahvitusten ja erilaisten muiden viestintärutiinien keskellä Pipsa on ehtinyt hankkia tunnettuutta myös lottopallon puvussa.

? Työssä on vapaus toteuttaa myös aika hullujakin ideoita. Löysin Veikkaukselta vanhan lottopallon puvun, johon pukeutuneena olen tehnyt erilaisia tempauksia. Aina keksitään joku idea, kuvataan se ja jaetaan Loton Facessa ja Twitterissä.

Lottopallo on esimerkiksi käynyt kuntosalilla tuhdissa joulunjälkeiskunnossa ja pystyttämässä telttaa partioleiri Roihulla. Alla olevassa videossa lottopallo pokettaa Porissa Suomi-Areenan aikaan.