Lauantai 23.09.2023
Nimipäivät: Mielikki, Miisa, Minja

Tuuli:
 

Pekka Tiilikainen & Beatmakersin uudelta levyltä sinkkulohkaisu maistiaisiksi

Pekka Tiilikainen & Beatmakers pyrkii seuraavaksi saamaan uutta musiikkiaan myös radiosoittoon. Kuvassa yhtye keikalla Aulanko Areenalla. Kuva: Katri Karvinen

Pekka Tiilikainen & Beatmakers on saanut uuden levynsä äänitykset valmiiksi ja ensimmäinen singlelohkaisu Viimeinen juna kotiin / Archipelago suuntaa pian radioihin.

Singlen ykkösraitana kuullaan Ruotsin tunnetuimpiin yhtyeisiin kuuluvan ja Suomessakin mainetta keränneen Fatboy-yhtyeen vuonna 2010 julkaisema Last Train Home, tällä kertaa suomenkielisellä tekstillä. Yhtye on saanut vierailevaksi muusikoksi australialaisen kitaristilegenda Martin Cilian joka soittaa kappaleella mandoliinia ja lap steel -kitaraa.

Singlen kakkosraita on syntynyt Johnny Liebkindin kynästä ja oli alunperin suunniteltu The Sounds-yhtyeen levytettäväksi. Kohtalo puuttui peliin ja erinäisten käänteiden jälkeen kappaleen ensilevytys kuullaan nyt tällä singlellä.

Archipelago kertoo Johnnyn rakkaudesta mereen. Vahvasti 60-lukulaisen Hammond-soundin värittää kappaleeseen vierailevana muusikkona Hannu Könönen joka tunnetaan myös taitavana kitaristina.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.