Tiistai 07.02.2023
Nimipäivät: Riku, Rikhard
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
1°C
Tuuli: 5 m/s SW
 

Pekka Tiilikainen & Beatmakers lähtee jälleen Englantiin

Pekka Tiilikainen & Beatmakers lähtee jälleen esiintymään Lontoon lähistöllä sijaitsevalle Lakeside Country Clubille. Yhtye osallistuu syyskuussa järjestettävään, kansainväliseen The Shadows -musiikin tapahtumaan.

Edellisen kerran yhtye esiintyi Lakesidessa syyskuussa 2017. Lakesiden tapahtuma on merkittävin The Shadows-tapahtuma Euroopassa. Sen on perustanut The Shadows -yhtyeestä tunnettu Bruce Welch, joka myös aiemmin toimi tapahtuman vastaavana järjestäjänä.

Pekka Tiilikainen & Beatmakers julkaisee uuden suomenkielisen levyn 6.9. Viking Gracen Twist & Twang rautalankaristeilyn yhteydessä. Nimeä Salaperäinen kantavalla levyllä on mukana yhteistyötahoja aina Jorma Kääriäisestä ja Olli Haavistosta australialaiseen kitaristilegendaan Martin Cilia‘aan.

Tulevalta levyltä lohkaistiin heinäkuussa hyvän vastaanoton saanut single “Viimeinen juna kotiin / Archipelago”. Jälkimmäinen kappale on Johnny Liebkindin aikoinaan The Sounds-yhtyeelle tekemä sävellys joka kuitenkin kohtalon puututtua peliin jäi levyttämättä. Johnny antoi kappaleen viime vuonna Pekka Tiilikainen & Beatmakersille ja se on nyt vihdoin nähnyt päivänvalon.

Uuden levyn lisäksi on ruotsalainen Triola Records julkaissut 2CD-kokoelman yhtyeen aiemmasta tuotannosta elokuun alussa. Levyllä A Collection of Great Dance Songs on peräti 50 yhtyeen instrumentaalikappaletta. Lisää on suunnitteilla ensi vuodeksi sillä yhtye on jo aloittanut kokonaan uutta tuotantoa sisältävän instrumentaalilevyn suunnittelun.

Kuva: Veikko Venemies.

Elokuun alussa Pekka Tiilikainen & Beatmakers teki kolme yhteiskeikkaa Graham Johnsonin ja Esa Kuloniemen kanssa. YLE taltioi The Renegades Revisited-erikoiskeikat torstaina 1.8. Juttutuvassa ja lauantaina 3.8. Linnanmäellä. Raporttia on luvassa TV:ssa syksyllä Puoli seitsemässä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.