Lauantai 13.07.2024
Nimipäivät: Joel, Ilari, Lari

Tuuli:
 

Kettuki ja Ahveniston Lumettajat palkittiin

Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripalkinto on myönnetty Kettuki ry:lle. Yhdistys perustettiin vuonna 2002. Sen toiminnan tavoitteena on tehdä erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taidetta tunnetuksi valtakunnallisella tasolla ja kohottaa taiteenalan arvostusta.

Yhdistys parantaa erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden mahdollisuuksia taiteen opiskelussa, harrastamisessa ja taiteen ammattimaisessa harjoittamisessa. Toiminnan keskeisenä tavoitteena on auttaa erityistä tukea tarvitsevia taiteilijoita ja taiteen tekijöitä yhdenvertaiseen asemaan muiden taiteilijoiden kanssa.

Liikuntapalkinnon saa Ahveniston Lumettajat. Vapaaehtoiset lumettavat moottorirataa illalla, yöllä ja viikonloppuna, kaupunki hoitaa lumetuksen päiväaikaan arkisin. Yhteistyö kaupungin ja seurojen välillä on jatkunut jo 20 vuotta.

Vapaaehtoisia lumettajia on useammasta seurasta, päävastuun kantaa Hämeenlinnan Hiihtoseura ry ja Ahveniston Ampumahiihtäjät ry. Ahveniston moottorirata on yksi suosituimmista ulkoliikuntapaikoista talviaikaan, suorituspaikka palvelee sekä kuntohiihtäjiä, koululaisia että kilpahiihtoa.

Perinteiset kulttuuri- ja liikuntapalkinnot jaettiin kaupungin syntymäpäiväjuhlassa perjantaina 19.1. Verkatehtaalla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.