Lauantai 23.09.2023
Nimipäivät: Mielikki, Miisa, Minja

Tuuli:
 

KANTAESITYS: Vauhdikasta menoa huippumusikaalissa

Heti ensimmäisestä tanssijohdannosta alkaen Hämeenlinnan teatterin lava on täynnä menoa ja sähinää. Pedro Almodovarin Naisia hermoromahduksen partaalla tulee olemaan huippumenestys tämän syksyn tarjonnassa. On helppoa olla ennustaja, kun kantaesityksessä jo näki, että kaikki oli valmista, täydelliseksi hiottua.

Musikaali on nyt ensimmäistä kertaa Suomessa. Ken on nähnyt elokuvan, muistaa värien iloittelun ja villin musiikin, erilaiset henkilöhahmot ja vahvojen tunteiden läsnäolon. Nuo kaikki ovat Hämeenlinnan teatterin esityksessä.

Jos tarina tuntuu aluksi kaaokselta, ei huolta. Itse asiassa se on viisas tarina rakkaudesta, mustasukkaisuudesta ja särkyvistä sydämistä, lopulta tarina selviämisestä selkärankanaan musiikki. Selkärangasta pitää huolta loistava, parastaan antava seitsenhenkinen pumppu Antti Parangon johdolla.

Estradilla Aleksi Aromaa, Emppu Jurvanen, Lotta Huitti ja Mikko Töyssy. Kuva: Tapio Aulu / Hml Teatteri.

Intohimoisen esitykseen on valjastettu kaikki teatterin näyttelijät ja muutama vierailija. Sinikka Salminen päähenkilö Pepana yltyy huikeisiin suorituksiin sekä näyttelijänä että intohimoisena laulajana. Lasse Sandbergin Ivan on naisia valloittava, komeaääninen hurmuri.

Huikeisiin lauluihin puhkeavat niin Liisa Peltonen (Candela) kuin Katariina Kuisma-Syrjä (Lucia), Matti Leino (Carlos) ja Mikko Töyssy (taksikuski).

Eläkkeelle vuodenvaihteessa siirtyvän Eira Lähteisen viimeinen lavastus on sekin tehty intohimolla. On väriä, tapahtumia screenillä, auto ja moottoripyörä. Pukusuunnittelussa Satu Suutarikin on pannut parastaan; värit ovat kirkkaita, raikkaita ja niin ihanasti 80-lukulaisia.

Koko lavan täyttävän, taidokkaan koreografian takana on Jens Walentinsson.

Ja viimeksi sitten sananen Maiju Sallaksen ohjauksesta. Hän on saanut kokoon hurjan ja absurdin farssin intohimoisista ja aktiivisista naisista ja kevytmielisestä miehestä, joka ei voi olla rakastumatta jokaiseen vastaantulevaan naiseen.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.