Keskiviikko 24.07.2024
Nimipäivät: Tiina, Kirsti, Kirsi, Kiia, Krista

Tuuli:
 

Juha Mennan näyttelyn pääteemana on sankaruus ja ystävyys

Juha Menna: Menneiden aikojen sankarit III 2017, pronssi.

Galleria Koneen alkukesässä (26.5.?19.6.) on esillä Juha Mennan puu- ja pronssiveistoksia. Näyttelyn Ystäviä ja Sankareita pääteemana on nimeä noudatellen sankaruus ja ystävyys.

? Kaikilla meillä on omat sankarimme. Tosielämän sankarit pelastavat ihmishenkiä, toiset sankarit rikkovat inhimillisiä rajoja. Supersankarit tekevät yliluonnollisia asioita. Minulle sankaruutta on rohkeus olla hyvien asioiden puolella. Sankaruutta on olla eriarvoisuuden vastustaja, luonnon hyvinvoinnin etusijalle asettaja, rauhan puolestapuhuja, hyvä ystävä tai hyvä vanhempi. Ihminen, joka ei ole mitenkään erikoinen, mutta pyrkii hyvyyteen, luonnehtii Menna.

Näyttelyn teosten päämateriaaleina ovat pronssi ja puu, jotka ovat Mennan päätekniikoita piirtämisen ohella. Menna tekee enimmäkseen figuratiivista kuvanveistoa. Hänelle tärkeitä asioita kuvanveistossa ovat teoksen koko, väri, käsiala sekä kunkin veistoksen materiaali.

Kuvanveistäjä Menna (s. 1970) on valmistunut Kuvataideakatemian kuvanveiston laitokselta 1999. Hän on osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin ja pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä jo vuodesta 1995 lähtien. Mennan julkisia teoksia on Helsingissä, Vantaalla ja Juvalla ja hänen teoksiaan löytyy esimerkiksi Nykytaiteen museo Kiasman, Suomen valtion ja Tampereen taidemuseon kokoelmista. Vuosittain jaettava Kultainen Venla on Mennan käsialaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.