Torstai 25.07.2024
Nimipäivät: Jaakko, Jimi, Jaakob, Jaakoppi

Tuuli:
 

Hämeenlinna jakoi liikunta- ja kulttuuripalkinnon

Hämeenlinnan kaupunki jakoi perinteiset kulttuuri- ja liikuntapalkinnot kaupungin
syntymäpäiväjuhlassa lauantaina tammikuun 19. päivänä Verkatehtaalla. Kulttuuripalkinnon sai vuodesta 1992 toiminut ja suuren suosion saavuttanut Pirttikosken kesäteatteri.

Teatterin toiminnasta vastaa Pirttikosken koulun kummit ry, joka perustettiin tukemaan kylän lapsia ja vanhempia kasvatustyössä. Kesäteatterin varsinainen voimahahmo on Seppo Holttinen, joka on käsikirjoittanut ja ohjannut kaikki teatterin tuotannot, myös tulevana kesänä nähtävän Leskimies Nuutisen viimeiset varaosat.

Teatteri on tuonut Pirttikoskelle joukoittain kesäteatterin ystäviä, mutta vahvistanut myös merkittävästi kyläläisten osallisuutta yhteisen teatteriharrastuksen kautta.

Liikuntapalkinnon sai Tauno Hovila. Hän on tullut tunnetuksi kansalaisaktivismistaan. Hän ajaa Alajärven jäälle latuja ja luistelureittejä. Viimeisimpänä hän on hankkinut/kerännyt potkukelkkoja jäälle. Kelkkaparkissa on kaiken kaikkiaan tällä hetkellä 41 potkukelkkaa ja niitä voi vapaasti lainata. Lisää kelkkoja hän ottaa mielellään vastaan.

Kelkkaparkin vieressä on uutuutena napakelkka. Kelkat ovat osoitteessa Välläntie 165. Hiihtoreitit ja luistelureitit ajetaan Alajärvelle sääolosuhteiden salliessa.

Palkitut saivat kunniakirjan ja 1.000 euroa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.