Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Hämeen Suuren Tarinakilpailun palkinnot jaettiin 380-vuotisjuhlassa

Tarja Filatov ja Outi Mertamo sekä kaikki voittajat (poislukien Marjut Salama, joka ei päässyt paikalle).

Hämeen suureen tarinakilpailuun osallistui 35 tarinaa ja voittajat julkistettiin 19.1.2019 Verkatehtaalla Hämeenlinnan Kaupungin 380-vuotissyntymäpäiväjuhlissa. Kansanedustaja ja maakuntahallituksen puheenjohtaja Tarja Filatov oli palkitsemassa tarinakilpailun voittajat.

Hämeen suuri tarinakilpailu on Hämeenlinna kaupungin ja VIKKE-Virtuaalinen Kulttuurimatkailu Kanta-Hämeessä hankkeen yhteisponnistus. VIKKE-hanke on käynnissä Hämeen Ammattikorkeakoulussa HAMK Smart tutkimusyksikössä ja sen tavoitteena on kerätä tarinoita ja edistää tarinoiden ja digitaalisuuden avulla maakunnan kulttuurikohteiden näkyvyyttä.

Häme on täynnä tarinoita. Tarinat tekevät Hämeestä myös kiinnostavan monella tapaa ja ne luovat meidän identiteetin.

? On ollut ilo ja kunnia saada olla järjestämässä tarinakilpailua, sekä lukemassa kilpailun tarinoita.Tarinoiden kerääminen ja tallentaminen on osa meidän oman kulttuurihistorian säilyttämistä, iloitsee VIKKE-hankkeen projektipäällikkö Outi Mertamo.

Tarinoita, jotka sijoittuvat historiallisiin kohteisiin tullaan hyödyntämään VIKKE-hankkeessa kohteiden markkinoinnin kehittämisessä, sekä maakunnan markkinoinnissa.

Tarinakilpailu on ollut käynnissä marraskuun alusta asti ja tarinoita on otettu kisaan mukaan vuoden vaihteeseen saakka. Kaikki kilpailutarinat on julkaistu kilpailun verkkosivuilla www.tarinakilpailu.fi, jossa kaikki halukkaat ovat voineet äänestää tarinoita. Tarinakilpailun tarinat ovat edelleen luettavissa kilpailun verkkosivuilla.

Tarinakilpailuun osallistui 35 tarinaa ja ääniä tarinakilpailun verkkosivuilla annettiin yli 1000. Lasten luokassa oli 5 tarinaa ja nuorten luokassa 1, tämän vuoksi nämä yhdistettiin palkintojen jakoon. Aikuisten luokassa tarinoita oli 29.

Voittajat

Lapset ja Nuoret (Kaikki palkinnot tässä luokassa on mahdollista käyttää kaveri porukan tai vaikka koko koululuokan kanssa):

? Tarinalla Pelastus (12 ääntä), Ella Kolehmainen voittaa Suomen Lasimuseolle opastetun kierroksen.

? Tarinalla Kissa Puussa (16 ääntä), Lyydia Lehtinen voittaa Hämeen linnassa Kirjurin pajan.

?Tarinalla Hämeenlinnan taikajoulu (42 ääntä), Sofia Korte voittaa Seikkailupäivän Ahveniston
Flowparkissa.

? Tarinalla Harmaa Rouva (51 ääntä), Julia Jaakkola voittaa Scandic Aulangon lahjakortin, jolla pääsee keilaamaan tai kylpylään.

Hämeenlinnan kaupungin erillinen raati tulee myöhemmin valitsemaan Hämeenlinnan tarinoista voittajan, jonka tarina on inspiraationa katutaideteokselle.

Aikuiset:

? Tarinalla Oli synkkä ja ?. (97 ääntä), Marjut Salama voittaa Hämeen linnassa Kolot ja kolkat- kierroksen.

? Tarinalla Pilpalasta Yli-Myllyyn 3.6.1923 (102 ääntä), Marika Tudeer voittaa Tarinoita täynnä olevassa Matin ja Maija Majataloon yhden yön lahjakortin.

? Tarinalla Unikonlinna (111 ääntä), Juha ja Tuomas Rauhamäki voittavat Petäys Resortin Rantasaunalle saunaillan kavereiden kanssa.

? Tarinalla Niityn takaisin valloitus (123 ääntä), Satu Vaarula voittaa Ilorantaan Hauholle kahden hengen, kahden vuorokauden täysihoitoloman.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.