Torstai 18.08.2022
Nimipäivät: Leevi
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
17°C
Tuuli: 1 m/s EI
 

ELOKUVA: Nuorten Rec-viikko täyttyi

Kuvakaappaus Risto Huovisen nuorten kanssa kuvaamasta Mysteeri-elokuvakilpailun mainostrailerista. Kuvaaja: Risto Huovinen. Kuvakaappaus: Ulla Lappalainen.

Elokuvakulttuuri kiinnostaa Hämeenlinnassa. Uutuutena järjestettävän Rec-elokuvaviikon vähän alle 20 paikkaa täyttyivät.

? Varallekin vielä jäi halukkaita mahdollisten peruutusten varalle. Myös aiemmin järjestetylle yhden päivän Elokuvan mestarikurssille oli hakijoita runsaasti, puolet jäi ulkopuolelle. Kiinnostusta siis on ollut, mikä on erinomaista, Ulla Lappalainen iloitsee.

Kesäkuun alussa (3.?7.6.) Arx-talolla järjestettävä Rec opastaa lapsia ja nuoria oman elokuvan tekemiseen. Viikon aikana tutustutaan kuvalliseen ajatteluun, tarinan kerrontaan ja jalostetaan kurssilaisten omia ideoita.

Lisäksi katsotaan elokuvaesimerkkejä ja valmistetaan työryhmissä oma lyhytelokuva, joka pääsee mukaan kutsuvierasnäytökseen ja voi osallistua käynnissä oleviin lasten ja nuorten elokuvakilpailuihin.

Elokuvaviikkolaiset työskentelevät Arx-talolla päivittäin. Ohjaajina toimivat elokuva- ja
videotaiteen tai taidekasvatuksen asiantuntijat ja ammattilaiset. Tavoitteena on kasvattaa lapsista ja nuorista aktiivisia ja kriittisiä mediaosaajia, jotka kykenevät arvioimaan liikkuvan kuvan sisältöjä ja keinoja.

Recin järjestäjinä ovat Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arxin Taideharrastus ihan lähellä -hanke ja Kino Tavast ry.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.