Lauantai 13.07.2024
Nimipäivät: Joel, Ilari, Lari

Tuuli:
 

Elämän arvokkuus korostuu Hanna Holman näyttelyssä

Ahneus, vallanhimo, itserakkautta ruokkivat hankkeet voivat viedä eksyksiin tärkeimmästä:
On hyvä elää ja antaa parastaan tälle ihanalle elämälle joka on ihmeellisesti tullut kohdalle.

Hätkähdyttävä ymmärrys kaiken suuruudesta, monotypia 2018 (21 x 29 cm).

Galleria KONEen helmikuussa korostuu elämän arvokkuus, kun esillä on Hanna Holman monotypioita eli uniikkeja grafiikanvedoksia. Holma (s. 1967 Oulussa) on Helsingissä asuva ja työskentelevä taidegraafikko ja hänen näyttelynsä on nimetty Vettä, valoa, tuulta Ja elämän arvokkuutta.

Hanna Holma valmistui taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1996 ja teki lopputyönsä Kuvataideakatemian taidegrafiikan laitoksella. Holma on pitänyt säännöllisesti yksityisnäyttelyitä ja osallistunut yhteis- ja ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hänen teoksiaan on muun muassa Suomen valtion, Suomen eduskunnan, Rovaniemen Taidemuseon ja Oulun Taidemuseon kokoelmissa.

Tärkeimpänä taidekoulutuksenaan Holma pitää Raisa Kaipaisen ja Torsten Rügerin Elämän taide -kursseja, joilla hän opetteli hiljentymistä ja elämänilossa pysymistä 11 vuoden ajan. Kursseilla löytyi inspiraationlähde, joka ravitsee edelleen.

Holma yhdistää monotypioihinsa jopa useamman virkkeen mittaisia nimitekstejä. Samalla kun tekstit johdattavat katsojaa kuvasta toiseen, ne myös pysäyttävät rutinoituneenkin näyttelyssäkävijän teosten äärelle. Kaikki näyttelyn teokset ovat vuosilta 2017 ja 2018.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.