Tiistai 28.03.2023
Nimipäivät: Armas
Hämeenlinna
Pilvistä
0°C
Tuuli: 4 m/s NE
 

Ars-Häme ry:n toiminnanjohtajaksi Oona Myllyntaus

Ars-Häme ry:n hallitus on valinnut uudeksi toiminnanjohtajakseen FM, AO Oona Myllyntauksen. Hän aloittaa tehtävässä tammikuussa 2021.

Myllyntauksella on monipuolinen kokemus kuvataiteen sekä taiteen tutkimuksen alalta. Aikaisemmin hän on työskennellyt Kulttuuripolitiikan tutkimuskeskus Cuporessa Taide käyttöön rakentamisessa -hankkeen projektipäällikkönä, Kuvataideopettajat ry:n toiminnanjohtajana sekä projektisihteerinä kuvataidekoulujen opetusmenetelmien kehittämisen yhteishankkeessa.

Myllyntaus on valmistunut filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopiston Nordic Arts and Culture Studies -maisteriohjelmasta vuonna 2009 ja vuonna 2003 kulttuurituottajaksi Turun Humanistisesta ammattikorkeakoulusta. Suomen Ranskan instituutissa Pariisissa hän on ollut CIMO:n vaihdossa vuosina 2004 – 2005.

– Olen todella otettu mahdollisuudesta toimia kuvataiteen edistämiseksi Kanta-Hämeessä. Tehtäväni Ars-Häme ry:n toiminnanjohtajana on huolehtia alueen kuvataiteilijoiden edunvalvonnasta, ammatinharjoittamisen edellytysten kehittämisestä sekä yhdistyksen riittävistä voimavaroista. Luotan siihen, että visuaalisten taiteiden merkitys arkiympäristöissä edelleen kasvaa ja kiinnostus nykytaiteeseen lisääntyy, sanoo Myllyntaus.

Ars-Häme ry perustettiin 1970-luvulla edistämään kuvataidetta ja ajamaan taiteilijoiden ammatillisia etuja. Yhdistys on luonut Hämeeseen rakenteet ammattimaiselle kuvataiteelliselle työlle, edistänyt kulttuurista vuorovaikutusta ja kansainvälistä toimintaa.

Korkealaatuiset näyttelyt ja niiden sisältöihin paneutuvat keskustelutilaisuudet ja seminaarit, kansainvälisen yhteistyön edistäminen residenssi- ja näyttelytoiminnalla sekä edullisten työhuonetilojen ylläpitäminen yli 50 taiteilijalle palvelevat samalla myös koko valtakunnallista taidekenttää.

Oona Myllyntaus on Ars Hämeen uusi toiminnanjohtaja.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.