Lauantai 28.01.2023
Nimipäivät: Kalle, Kaarlo, Kaarle, Mies
Hämeenlinna
Pilvistä
-1°C
Tuuli: 8 m/s SSW
 

Huumeita ja huumekuskeja Hämeessä

Kuva: Poliisi.

Hämeen poliisilla oli huumepainotteinen kulunut vuorokausi. Poliisilaitoksen alueella jäi kiinni viisi huumerattijuoppoa ja kahden henkilön hallusta löytyi huumausaineita. Vuorokausi oli muutoin tehtävämäärällisesti rauhallinen.

Forssassa partio tapasi tiistaina aamupäivällä muun poliisitehtävän yhteydessä ja sitä selvittäessään parikymppisen miehen istumassa henkilöautossa Siurilankadulla. Hänen hallustaan löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä huumausaineita huumausainerikoksen verran.

Hätäkeskus ilmoitti tiistaina iltapäivällä liikenneonnettomuudesta Tampereentien ja Leppästentien risteyksessä. Partio sai tapahtumapaikalla selville, että kahdeksankymppinen mies ajoi henkilöautolla Tampereentietä Forssan suunnasta Akaan suuntaan.

Mies havaitsi edessä henkilöauton liikkuvan hitaasti eteenpäin. Hän oli lähtenyt ohittamaan edellä mennyttä henkilöautoa risteyksen kohdalla, jolloin auto oli kääntynyt kulkusuunnassaan vasemmalle Leppästentien suuntaan. Jarrutuksesta huolimatta mies törmäsi autollaan kääntyneen auton vasempaan kylkeen. Kääntyneen auton kuljettaja loukkaantui törmäyksessä ja hänet vietiin sairaalan tarkastettavaksi. Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Hämeenlinnassa nelikymppisen naisen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja kahteen huumausaineen käyttörikokseen tiistaiaamuna. Partio tapasi hänet kuljettamassa henkilöautoa Iittalassa. Nainen puhalsi seulonta-alkometriin 0,65 promillea ja hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Hänellä ei myöskään ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Lisäksi selvisi, että autoon oli kiinnitetty anastetut rekisterikilvet. Naisen hallusta löytyi huumausaineita turvallisuustarkastuksen yhteydessä huumausaineen käyttörikoksen verran.

Riihimäellä partio pysäytti henkilöauton liikennetarkastusta varten tiistaina iltapäivällä Valtatiellä 3. Autoa kuljetti 44-vuotias ajo-oikeudeton mies. Hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Autoon tehdyssä paikanetsinnässä löytyi huumausaineita huumausainerikoksen verran. Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausainerikokseen.

Partio tapasi nelikymppisen miehen kuljettamassa henkilöautoa alkoholin ja huumausaineiden vaikutuksen alaisena ilman ajo-oikeutta Kaunismäentiellä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen ja huumepikatesti oli myös positiivinen. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Janakkalassa hätäkeskus ilmoitti tiistai-iltana Valtatiellä 3 seilaavasta henkilöautosta. Partio tapasi kyseisen auton ja seurasi sitä todeten saman seilaavan menon jatkuvan. Partio pysäytti auton, jota kuljetti 44-vuotias mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, muttei suostunut huumepikatestiin. Mies vietiin verikokeeseen asian selvittämiseksi.  Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta ja hän on syyllistynyt kolmesti kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta vuoden sisällä. Poliisi tutkii asiaa rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksena.

Lahdessa partio pysäytti tiistai-iltana 35-vuotiaan miehen kuljettaman henkilöauton tarkastusta varten Hämeenlinnantiellä. Hänellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta ja hän on ajokiellossa. Mies ei suostunut huumepikatestiin, joten hänet vietiin verikokeeseen asian varmistamiseksi. Tapahtuneesta kirjattiin rikosilmoitus rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.