Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Hämeenlinnan ympäristön tuulivoima-alueet pois vaihemaakuntakaavasta

Hämeen liiton maakuntahallitus on päättänyt asettaa nähtäville  Kanta-Hämeen 2. vaihemaakuntakaavan ehdotuksen. Hallituksen päätöksen mukaisesti kaavaehdotus asetetaan nähtäville 26.1. ja 27.2.2015 väliseksi ajaksi. Kaavoituksen ehdotusvaiheessa kaavasta voi antaa muistutuksia ja lausuntoja.

Kaavaehdotus sisältää kaksi tuulivoimaloiden aluetta: Humppilan-Urjalan alueelle sekä Ypäjän, Jokioisten ja Humppilan kuntien raja-alueelle. Forssan?Tammelan tuulivoima-alue sisältyy viime huhtikuussa vahvistettuun 1. vaihemaakuntakaavaan. Vielä luonnosvaiheessa mukana olleet tuulivoima-alueet Hausjärvellä, Janakkalassa ja Lammilla eivät sisälly nyt hyväksyttyyn ehdotukseen.

Kaavaehdotus sisältää 9 turvetuotantoon tarkoitettua aluetta ja liikenteen ajankohtaisia varauksia. Soiden suojelun täydennysohjelman valmisteluvaiheesta johtuen kaavaehdotus ei sisällä suojeluun tarkoitettuja soita. Ne käsitellään seuraavalla kaavakierroksella.

Niin sanotun Harvialan orren seututievaraus poistetaan Hämeenlinnan ja Janakkalan raja-alueelta. Kaupunkiseudun edellytetään kaavaehdotuksen mukaisesti laativan yhdessä yleiskaavatasoisen maankäytön ja liikenteen kehittämissuunnitelman, jossa muun muassa kuntien raja-alueella sijaitsevan Harvialan maankäyttö palveluineen ja liikenneyhteyksineen tulee käsitellä.

? Kaavaehdotus vahvistuessaan mahdollistaa vireillä olevien tuulivoima-alueiden toteuttamisen ja tuo selkeyttä turvetuotannon kohdentumiseen. Kaavaehdotus luo puitteet myös kaupunkiseuduilla kuntien väliselle yhteiselle maankäytön suunnittelulle, korostaa Hämeen liiton suunnittelujohtaja Heikki Pusa. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.