Tiistai 28.03.2023
Nimipäivät: Armas
Hämeenlinna
Pilvistä
0°C
Tuuli: 2 m/s ENE
 

Hämeen Yrittäjät: Työperäistä maahanmuuttoa helpotettava ammattitaitoisen työvoiman saatavuuden parantamiseksi

Hämeen Yrittäjät on kokouksessaan 24. syyskuuta Rengon Tulinummessa ottanut kantaa työvoiman saatavuuteen Kanta-Hämeessä. Yrittäjät vaatii välittömiä toimia ja alueellisia linjauksia Hämeessä työperäisen maahanmuuton edistämiseksi. Hämeen Yrittäjät muistuttaa, että näin tehdään yhdessä maakuntaohjelman tavoitteen mukaista Suomen vahvinta yrittäjyysmaakuntaa.

Tuoreessa syksyn Pk-yritysbarometrissa vastaajia pyydettiin arvioimaan yritysten toimintaympäristöön vaikuttavia tekijöitä kuluneen kahden vuoden aikana. Tyytymättömimpiä pk-yrittäjät olivat yritykselle sopivan työvoiman saatavuuteen. Kanta-Hämeen yrityksistä 30 prosenttia arvioi tämän osatekijän kehittyneen sijaintikunnassaan huonompaan suuntaan parin vuoden aikana.

Hallitusohjelmassa maamme hallitus lupaa tehostaa työlupien käsittelyä siten, että käsittelyaika lyhenee yhteen kuukauteen. Toteutuessaan se osaltaan parantaa työvoiman saatavuutta edistämällä työperäistä maahanmuuttoa. Mutta se ei riitä, lisää tekoja tarvitaan. Hämeen Yrittäjät vaatii, että maakunnassamme tartutaan toimeen ja tehdään enemmän työperäisen maahanmuuton helpottamiseksi.

Hämeen Yrittäjät esittää kolmen kohdan listan ammattitaitoisen työvoiman saatavuuden parantamiseksi:?

  • Hämeen ELY:n aluekohtaisista työlupalinjauksista poistetaan saatavuusharkinta?
  • Kanta-Hämeeseen laaditaan pikimmiten työperäisen maahanmuuton ohjelma?
  • Ulkomaisille opiskelijoille annetaan valmistumisen jälkeen automaattisesti työlupa?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.