Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 
Avatar photo

Kyllä kansa tietää. Reska.fi:n Lukijalta-blogi on tarkoitettu kaupunkilaisten mielipiteille.

LULU RANNE: Häme tarvitsee vahvoja edunvalvojia ja yhteisen perhepoliittisen ohjelman

Kanta-Hämeessä on nyt noussut kunnolla esiin pelko maakunnan itsenäisyyden puolesta. Entinen maakuntajohtaja Juhani Honkakin totesi haastattelussa 14.1.2019, että maakunta alkaa olla historiansa kovimmassa paikassa. Väki vähenee vauhdilla ja maakunta hiipuu kolminapaiseksi katvealueeksi suurten keskusten väliin.

Jotta Kanta-Häme pysyisi Suomen kartalla ja olisi jatkossa elinvoimainen maakunta, edellyttää se erittäin vahvoja ja luotettavia edunvalvojia. Näistä on nyt ollut puutetta. Suurimmilla puolueilla on ollut aikaa antaa näyttöjä Kanta-Hämeen edunvalvojina. Puolueet eivät kuitenkaan ole sitoutuneet ajoissa ja riittävästi yhteisiin konkreettisiin toimiin, joilla tilanne paranisi.

Osa poliitikoista pelaa omaan vaalipussiin ja osa hyppii puolueen pillin mukaan. Suuri osa ajasta on mennyt SOTE-sekoiluun. Asukkailla ei tule heiltä kysyttäessä mieleen yhtään suurta edunvalvonnan saavutusta. Tappioita sen sijaan muistetaan. Itsellä tulevat sentään mieleen vankilainvestointi, josta neuvottelimme yhdessä oikeusministeriössä sekä uusi keskussairaala. Sekin toki meinasi kaatua sijoituspaikkasekoilujen myötä.

Tulevaisuuden kannalta on keskeistä, että kasvatamme keskinäistä luottamusta ja saamme sovittua yhteisistä, konkreettisista edunvalvontakohteista. Pääradan kehittäminen on yksi niistä, mutta se ei koske kaikkia maakunnan kolkkia yhtä vahvasti. On tehtävä myös uusia avauksia.

Perussuomalaiset jättävätkin alkuvuodesta 2019 valtuustoaloitteita, joissa kuntia kannustetaan laatimaan perhepoliittisia ohjelmia. Näiden ohjelmien pohjalta on tarkoitus laatia maakunnan oma perhepoliittinen ohjelma. Kärkitavoitteena on rakentaa Kanta-Hämeestä Suomen perheystävällisin maakunta. Muita turvallisempi maakunta, joka houkuttelee nykyistä paremmin perheiden tänne asettumista ja perustamista luomalla työpaikkoja sekä kehittämällä asumista ja perhepalveluita.

Kanta-Hämeen tulee myös olla se maakunta, jonka kaikissa päiväkodeissa ja kouluissa on terveelliset ja turvalliset tilat. Meillä on jo kaksi Unicef-lapsiystävällistä kaupunkia: Forssa ja Hämeenlinna, joten tavoite on hyvin luonteva.

Toivottavasti muut puolueet ottavat aloitteemme tosissaan. Maakunnan ja sen asukkaiden edunvalvonta on nostettava puoluepolitiikan yläpuolelle.

Lulu Ranne (PS)

Varakansanedustaja, DI, eduskuntavaaliehdokas

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.