Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

Kyllä kansa tietää. Reska.fi:n Lukijalta-blogi on tarkoitettu kaupunkilaisten mielipiteille.

ANTTI AHONEN: Koulujen etäopetus toukokuun loppuun asti on välittämistä opettajista

Koulujen opetus etäopetuksena toukokuun lopun osalta on välittämistä opettajista sekä muusta koulun henkilökunnasta. Opettajien ammattijärjestö OAJ on vahvoin perustein puoltanut koulujen etäopetuksen jatkamista kevätlukukauden loppuun asti. Kannatan tätä näkemystä.

Pienimpien lasten osalta tutkimusten perusteella riski vakavampiin koronaviruksen oireisiin on aikuisväestöä pienempi. Koulujen täysimittainen avaaminen kuitenkin väistämättä lisäisi tartuntojen määrää yhteiskunnassa.

Opettajat ovat yhdessä terveydenhuollon henkilökunnan sekä esimerkiksi poliisien ja elintarvikeketjun työntekijöiden kanssa olleet koronaviruksen vastaisen taistelun etulinjassa.

Koulujen opettajakunta on haastavassa tilanteessa hienosti saanut järjestettyä etäopetuksen kouluihin. Tiedän tämän useamman kouluikäisen lapsen vanhempana. Opettajien suuresta työstä on syytä olla kiitollinen.

Heikommassa asemassa olevat ja erityistä tukea tarvitsevat oppilaat ovat jo nyt olleet oikeutettuja tarvittaessa lähiopetukseen.

On väärä signaali avata kouluopetus ja purkaa rajoituksia ennenaikaisesti. Koronatartunnat leviävät edelleen Suomessa vahvasti ja jo vähintään yli kaksisataa suomalaista on menehtynyt sairauteen.

Opettajakuntaa ja koulujen muuta henkilökuntaa pitäisi arvostaa niin paljon, että etäopetusta jatketaan kesälomille saakka. Erityistä tukea tarvitsevia oppilaita voidaan tukea muilla täsmäkeinoilla ja resursseilla.

Antti Ahonen

OAJ:n jäsen

Sivistys- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja 

Kaupunginvaltuutettu (kok.)

Hämeenlinna 

Antti Ahonen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.