Keskiviikko 30.11.2022
Nimipäivät: Antti, Antero, Atte
Hämeenlinna
Pilvistä
-2°C
Tuuli: 2 m/s E
 
Avatar photo

Ilkka Peltoniemi

Ilkka Peltoniemi on Reska.fi -julkaisujen päätoimittaja, joka asuu ja työskentelee Hämeenlinnan keskustassa ja elävöittää sitä, minkä ehtii. Ja kuten julkaisukin, kirjoittaja on poliittisesti sitoutumaton.

P-yhtiö perää sitoutumista

Kaupungin pysäköintiyhtiö selvittää keskustan kiinteistönomistajien ja yksityisten autopaikkojen tarvitsijoiden todellisen sitoutumishalun mahdollisen toriparkin autopaikkojen lunastamiseen.

Edellinen selvitys on viime kesältä, jolloin vaihtoehtoina olivat toriparkki, linja-autoaseman seutu ja Engelinranta.

Kukaan vastanneista ei tuolloin sitoutunut mihinkään vaihtoehtoon. Kaupungille ei kyselyä lähetetty.

Kiinnostusta kyllä ilmeni, eniten toriparkin suuntaan.

Ajatus pysäköintiongelman ratkaisemiseenn yksityisin toimin on myöskin poissuljettu, vaikka sellainen suunnitelma B esimerkiksi tyhjenevän kauppakeskus Linnan kiinteistönomistajilla olisikin.

– Liikennesuunnitelman yksi kantava ajatus on, että ydinkeskustasta autot on saatava pois kaduilta tai ainakin maan alle, Hämeenlinnan Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Kulmala sanoo.

Toriparkki ja sinne kauempaa tapahtuva syöttöliikenne sopii liikennesuunnitelman henkeen, mutta ei se, että autot pyörisivät esimerkiksi kuvitteellisen Linna-parkin ympärillä.

– Toisekseen kaupungin pysäköintiyhtiö ei ole mitenkään innostunut ajatuksesta antaa pysäköintitoiminta yksityisille tahoille. Jos se olisi kovin kannattavaa, olisi siihen kai ollut enemmän intoakin.

Pysäköintiasiassa eivät pääse vapaamatkustajina kohta keskustan asukkaatkaan.

Toriparkkiyhtiö on antanut Hamk:n Riihimäen liikennealan koulutusohjelman selvitettäväksi vuoteen 2014 mennessä, paljonko ruutukaava-alueella on todellisuudessa rakennusluvan mukaisia velvoitepaikkoja.

Jarmo Kulmalalla on asiasta selkeä kuva.

– Velvoitepaikkojen määrää on tähän asti katsottu läpi sormien. Samassa pysäköintiruudussa on teoriassa viiden-kuuden auton torni.

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.