Sunnuntai 04.12.2022
Nimipäivät: Airi, Aira
Hämeenlinna
Pilvistä
-9°C
Tuuli: 1 m/s E
 
Avatar photo

Ilkka Peltoniemi

Ilkka Peltoniemi on Reska.fi -julkaisujen päätoimittaja, joka asuu ja työskentelee Hämeenlinnan keskustassa ja elävöittää sitä, minkä ehtii. Ja kuten julkaisukin, kirjoittaja on poliittisesti sitoutumaton.

Messut ilman seiniä

Verkatehtaan toimitusjohtaja Jouko Astor esittää messupaviljongin rakentamista kulttuurikeskuksen yhteyteen.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto peräsi heti myös vaihtoehtoisia suunnitelmia ja niiden kustannusvaikutuksia. Niin aina.

Kaikin mahdollisin messuherkuin varustettua isoa muunneltavaa tilaa Hämeenlinnaan totta vie tarvitaan.

Hämeenkaari kaadetaan eivätkä urheilupytingit sovi  jatkuvaan messutoimintaan.

Suuria yleisömessuja, ammattilaistapaamisia, lanseeraustilaisuuksia jne. varten tarvitaan ihan siihen tarkoitukseen suunnitellut tilat.

Verkatehtaan alue on kulttuurihenkinen ja fiinimpi vaihtoehto. Mutta jos Harvialantien varteen nousee iso rauta- ja rakennuskaupan keskittymä Centra, niin ilman muuta sinne. Siihen malliin, että rekalla sisään ulos  ja nosturilla ylös alas.

 

Ei ole messuhallia ei, mutta eipä meillä ole Tampereen tai Lahden messujen kaltaista messujärjestäjääkään. Hämeen Messutkin ajettiin alas.

En koskaan ymmärtänyt, miksi kyseinen organisaatio pidettiin vuosikymmenestä toiseen vain parin toimihenkilön pikkupajana. Kun ei ollut kasvustrategiaa, niin sellaiseksi messutoiminta resurssien ja näkemyksen (?)puutteessa jäikin.

Aika näyttää, kuka, ketkä tai mikä taho täyttää messujärjestäjää huutavan bisnesaukon.

Virkamiestyönä ei messuja ainakaan enää tulla tekemään, on mm. Kehken toimitusjohtaja ja Helsingin Messujen ja Wanhan Sataman entinen johtaja Mervi Käki linjannut. Ja siitä olen ihan samaa mieltä!

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.